Actualitate

CNAIR a făcut anunțul: proiectul tehnic pentru Autostrada Buzău-Focșani a fost avizat. Se pregătește licitația

Un proiect extrem de important pentru buzoieni a mai trecut de o etapă decisivă. Vestea a venit chiar în această după amiază de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care a anunțat, printr-un comunicat de presă, că proiectul tehnic pentru Autostrada Buzău-Focșani, tronson ce face parte din A7, a fost avizat.

” Vineri, 21.01.2022, în ședința Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a fost avizat Proiectul Tehnic pentru Autostrada Buzău – Focșani, parte a A7”, scrie în comunicatul de presă trimis de CNAIR.

La rândul său, Sorin Grindeanu, vicepremierul și ministrul Transporturilor, a făcut o postare pe pagina personală de Facebook prin care a anunțat că, din acest moment, CNAIR poate începe întocmirea documentației pentru lansarea la licitație a construcției tronsonului Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7).

sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu

”O veste bună pentru un sector important din A7 – Autostrada Moldovei! Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a avizat astăzi proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani ce va avea o lungime de peste 82 de km. Este un pas important pentru construcția acestei autostrăzi. Acum CNAIR poate începe pregătirea documentației pentru scoaterea la licitație a contractului de execuție”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Finanțarea pentru execuția lucrărilor destinate Autostrăzii Buzău-Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Potrivit economica.net, ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a publicat pe 12 ianuarie proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Autostrada Buzău – Focșani“, județele Buzău și Vrancea.

sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu

Traseul în plan are lungimea de 82,44 km și este împărțit în 4 loturi.

  • Lotul 1 km 0+000 – km 4+600 – Buzău (Autostrada Ploiești – Buzău) – Vadu Pașii (Drum de legătură către DN 2), cu lungimea 4,60 km;
  • Lotul 2 km 4+600 – km 35+400 – Vadu Pașii (Drum de legătură către DN 2) – Râmnicu Sărat (DN 22), cu lungimea 30,80 km;
  • Lotul 3 km 35+400 – km 71+500 – Râmnicu Sărat (DN 22) – Mândrești Munteni (DN 23), cu lungimea 36,10 km;
  • Lotul 4 km 71+500 – km 82+440 – Mândrești Munteni (DN 23) – Focșani Nord (DN 2), cu lungimea 10,94 km.

”Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis pe 5 ianuarie 2022 acordul de mediu necesar construirii tronsonului Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7). La începutul lunii decembrie 2021, indicatorii tehnico – economici ai acestui proiect au fost avizați în Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR. Valoarea totală a investiției este de 6,12 miliarde de lei, fără TVA. Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5,26 miliarde de lei, fără TVA”, scriu jurnaliștii de la economica.net.