Actualitate

Cosmin Crăciun a ajuns în Laponia! Dusterul 4×4 Iron Man face spectacol pe gheață (FOTO & VIDEO)

Dusterul 4×4 Iron Man, condus de buzoianul Cosmin Crăciun a ajuns astăzi  în Laponia, la ora 13, alături de  convoiul de mașini din România. La fix o săptămână de când au plecat din țară, pasionații de off-road și-au întrecut limitele și au bifat pe hartă punctul final, Laponia.

Deși în mediul online, discuțiile vizau faptul că mașina nu va reuși să ajungă până acolo, iar  problemele tehnice vor apărea și vor face Dusterul să cedeze, iată că buzoianul a reușit, chiar dacă nu a fost ferit de piedici. Drumul a fost foarte lung și anevoios, parcurs într-un timp scurt, iar temperaturile s-au păstrat constant negative.

Au fost momente în care Dusterul a avut probleme cu cutia de viteze, mașina nu mai putea merge cu treptele 3,5 și 6, însă problema a fost, la scurt timp, remediată de Cosmin, alături de colegii săi de drum. Pasionații de off-road nu au vrut să apeleze la service-urile din zonă, și cu un ciocan și câteva ustensile pe care le-au luat special de acasă, au reușit să repare mașina, astfel evitând întârzierile.

Chiar și Covidul “a vrut” să le pună piedici, tinerii fiind nevoiți să stea la graniță peste 3 ore pentru testarea la coronavirus, pe drumul spre Finlanda.

Zilele până în Laponia au fost pline de adrenalină. Pe un lac înghețat, cu o grosime a gheții de aproximativ jumătate de metru, unde au loc competiții de Rally-Raid, mașinile venite din România au făcut un adevărat spectacol. Cosmin s-a întrecut și a făcut drifturi atât cu Dusterul, cât și cu mașinile piloților de curse.

În cele din urmă, astăzi, tinerii au ajuns în țara lui Moș Crăciun. Nu a fost deloc ușor să ajungă acolo, cum nu va fi deloc ușor nici să se întoarcă acasă, fiind o provocare atât pentru sistemele de funcționare ale mașinilor, cât și pentru ei, ca oameni. Bordul Dusterului 4×4 Ironman arată la momentul sosirii în Laponia 3 300 de kilometri.