Actualitate

În sfârșit, zăpadă! Pârtieee…

S-a dat startul la distracție pe cea mai apropiată pârtie de județul Buzău. Dacă la noi zăpada se lasă așteptată, la Întorsura Buzăului stratul de omăt este potrivit pentru sporturile de iarnă, iar de astăzi toți cei cărora le-a fost dor să-și pună clăparii și să zboare pe pârtie sau să alunece la vale pe o săniuță au liber la distracție.

Pârtia de schi se află la aproximativ o sută de kilometri de municipiul Buzău, în Orașul Întorsura Buzăului și este ideală pentru începători și cei mici, iar administratorii s-au pregătit pentru acest sezon cu o serie de surprize. În primul rând le-au pregătit clienților dornici de adrenalină pe zăpadă pârtii separate atât pentru schi cât și pentru săniuș și tubing, iar pentru fiecare dintre aceste activități există și echipament adecvat ce poate fi închiriat pentru durata întregii zile.

”Se pot închiria echipamente de schi (schiuri, clăpari, sanie, patine).

La baza pârtiei puteți să serviți ceai, vin fiert, cafele, răcoritoare, gogoși, langoș, popcorn, vată de zahar și multe altele”, transmit administratorii domeniului.

Însă nimic nu este gratis. Astfel că pentru acest sezon au fost stabilite tarife ce pornesc de la 10 lei ,sumă ce va fi plătită pentru accesul pe pârtie. 30 de lei este taxa pentru închirierea săniilor și a unui tubing, în timp ce închiriere echipamentul de schi costă 50 de lei, iar cei care vor un instructor pentru lecțiile de schi vor plăti 100 de lei pe oră.

Administratorii spun că pe lângă distracția garantată, pârtia de la Întorsura Buzăului mai are un avantaj pentru buzoieni și anume este mai aproape decât restul stațiunilor montane, iar drumul până acolo nu este atât de aglomerat.