Juranda Kirschner, proprietar al unei pensiuni din Buzău și co-fondatoarea comunității Slow Food Buzău, comunitatea care promovează produsele alimentare sănătoase, obținute pe plan local, în mod tradițional, este nominalizată pentru prestigiosul premiu “Chef of the Year in the Hotel Industry”, din cadrul competiției Top Hotel Awards 2024. Este vorba despre categoria la care sunt nominalizați cei mai buni bucătari șefi din țară, care dau dovadă de inovație și flexibilitate. Lupta Jurandei de a pune în valoare aromele Buzăului, folosind ingrediente de proveniență locală, dar dând o notă internațională preparatelor inovatoare, i-a adus recunoașterea și nominalizarea în competiția Top Hotel Awards 2024.
Juranda Kirschner intră în competiție alături de bucătari de la cele mai mari hoteluri din Capitală, unități de 5 stele, și nu numai.
“Este o mare onoare să văd că munca noastră asiduă, ca mică locație, este recunoscută. Cred că Buzăul este ofertant și poate deveni într-o zi un jucător important pe scena turismului culinar. Acest lucru este acum posibil deoarece avem acces la produse alimentare artizanale proaspete și inovatoare ale comunității noastre Slow Food. Doresc să încurajez și alți antreprenori ai industriei alimentare și bucătari de a dezvolta și a promova Buzăul ca destinație a turismului culinar”, spune Juranda Kirschner.
Juranda Kirschner s-a născut la București, dar are origini buzoiene, câțiva membri ai familiei sale fiind născuți la Buzău. Este economist de profesie, însă dragostea pentru gătit a determinat-o să își transforme pasiunea într-un stil de viață. După mai mult de 10 ani petrecuți în Polonia, Paris şi Bavaria, în 2008 s-a întors în România. Alături de soțul său s-au stabilit în județul Buzău, unde au deschis o pensiune agroturistică la Rătești, Conacul Grigorescu. Iar în 2022 cei doi au pus bazele Comunității Slow Food Buzău.
În afară de nominalizarea Jurandei Kirschner la Top Hotel Awards 2024, pensiunea pe care o deține este una dintre finalistele competiției Destinația Anului, la categoria Experiențe gastronomice.
Adaugă comentarii