Actualitate

Cofetăriile, luate cu asalt de „Ziua Îndrăgostiților”. Ce prăjituri sunt în topul preferințelor

Că e sau nu o sărbătoare comercială, Valentine’s Day e clar un succes de marketing. Iar cum dragostea e asociată de cele mai multe ori cu dulcele sau dulciurile, afacerile din domeniu merg unse într-o zi în care e celebrată iubirea. Încă de dimineață a fost agitație mare în cofetăriile din Buzău, cumpărăturile „dulci” pentru persoana iubită începând de la prima oră.

Ciocolata rămâne în topul preferințelor, așa că s-a regăsit din belșug ca ingredient de bază în rețetele prăjiturilor sau torturilor pregătite special pentru azi. De la clasicul ecler până la prăjituri în formă de inimă sau de acadea, toate s-au vândut astăzi foarte bine.

Totuși, spun cofetarii, vedeta zilei a fost Red Velvet. Este un desert special, nu numai pentru că arată spectaculos, dar are și un gust greu de egalat. Prăjitura este foarte apreciată în America, fiind preferată mai ales de Ziua Îndrăgostiților.

Buzoienii au preferat însă să aleagă torturile și prăjiturile în funcție de aspect. Cele mai vândute au fost torturile în formă de inimă, de culoare roșie.

O ofertă inedită anul acesta au fost reprezentat de căpșunile trase in ciocolată.