Schimbare la vârful Spitalului Orășenesc Nehoiu. Medicul Sergiu Remisovschi, cel care a ocupat postul de manager în ultimii 10 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri de unități spitalicești, a fost schimbat din funcție. În locul său a fost numit interimar, pentru o perioadă de 3 luni, dr. Marian Simion – medic specialist Chirurgie Generală.
” A fost de nevoie de timp îndelungat și chibzuință să putem determina momentul numirii unei noi conduceri la Spitalul Orășenesc Nehoiu și iată, sunt în măsură să vă aduc la cunoștință că, având împuternicirea Consiliului Local, am semnat astăzi Dispoziția de numire a noii echipe manageriale: Manager – Dr. MARIAN SIMION – Medic specialist Chirurgie Generală, Director Medical – Dr. CRISTI ARIEȘAN, medic specialist Medicină Internă. Sunt medici de generație tânără, direct conectați la cerințele și condițiile spitalului nostru, aflați în plină carieră profesională, astfel că avem toate motivele să credem că reprezintă o alegere foarte bună și nu doar una de conjunctură” a scris primarul Ionuț Milea pe Facebook.
Potrivit medicului Remisovschi, contractul său ar fi trebuit să se încheie în noiembrie, însă, de comun acord cu autoritățile locale, a decis să facă un pas în spate mai devreme.
“Din data de 15 februarie 2024 a încheiat un contract de management pe o perioadă de 3 luni, în calitate de interimar, doctorul Marian Simion, deoarece cu data de 15 februarie, conform articolul 22 alineatul C din contractul de management semnat cu Primăria Nehoiu, eu am încetat contractul de manager care, de drept, se încheia pe 15 noiembrie. Dar, din motive personale am luat hotărârea să fac acest pas. Eu oricum rămân în spital ca medic primar în Compartimentul Ortopedie-Traumatologie.”
Dr. Sergiu Remisovschi s-a aflat la conducerea Spitalului Nehoiu din luna mai 2014.
Pe de altă parte, primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea, spune că schimbarea echipei de conducere a venit și pe fondul unor tensiuni interne care au apărut în ultima perioadă la Spitalul Orășenesc Nehoiu, tensiuni care creau o situație deloc favorabilă unității spitalicești, care se confruntă deja cu deficit de medici, dar și alte probleme.
“A fost o schimbare, nu putem să spunem că au fost niște motive bine determinate, dar am ajuns la concluzia că fosta conducere, în oarecare măsură, ajunsese la niște tensiuni interne cu angajații. Am considerat oportun să numesc o echipă pe o perioadă de 3 luni, pe o perioadă determinată, o echipă de medici tineri, în speranța că vor veni cu idei noi și o viziune nouă în ceea ce privește Spitalul Orășenesc Nehoiu, mai ales că în perioada următoare vom începe și lucrările de reabilitare a spitalului. Mai avem nevoie doar de avizele de la ISU și DSP. Eu sper ca undeva pe la jumătatea lunii martie să putem să dăm ordinul de începere a lucrărilor. S-a făcut licitația, avem o firmă câștigătoare, vor fi lucrări pe partea de eficiență energetică, tot ce înseamnă infrastructura spitalului va fi schimbată. În ceea ce privește aparatura, din informațiile pe care le avem, în luna martie va apărea o axă de finanțare, urmărim să putem să îl dotăm cu aparatură.”
Pe lângă proiectul de reabilitare, Spitalul Orășenesc Nehoiu are nevoie și de personal. A fost deja înaintat un memorandum autorităților centrale pentru a putea fi organizat concurs în vederea angajării de 2 medici, 6 infirmiere, un electrician și un portar.
Pe fondul crizei de medici,activitatea Compartimentului Pediatrie este suspendată din septembrie 2023. Unicul medic pediatru care profesa la Nehoiu se află în concediu îngrijire copil. Astfel, micii pacienți care sunt aduși cu ambulanțele la Spitalul Orășenesc sunt evaluați de medicul de gardă, iar ulterior, în funcție de starea acestora, sunt direcționați către Spitalul Județean Buzău pentru îngrijiri de specialitate.
Adaugă comentarii