Actualitate

Colindele de Crăciun răsună mai frumos ca niciodată

Concertul tradițional de Crăciun, organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a avut loc sâmbătă seară, la Catedrala Arhiepiscopală “Înălțarea Domnului” din Buzău, după un an de pauză.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, anul trecut evenimentul a fost anulat, spre dezamagirea publicului, dar și a coriștilor. Anul acesta, concertul este organizat din nou, dar locurile destinate spectatorilor sunt înjumătățite, pentru a respecta distanțarea.

La evenimentul din această seară au urcat pe scenă Corala Mixtă a Catedralei “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, condusă de dirijorul diac. prof. Ionuț Drilia, dar și Corala Ortodoxă Mixtă “Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale “Înălțarea Domnului” din Buzău, condusă de dirijorul pr. prof. Geanin-Cristian Oprea.

Concertul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, AICI.

“Așteptam acest concert, cu nerăbdare, în contextul în care ultima dată a fost acum 2 ani. Din cauza pandemiei nu s-a organizat. Acum, cu acest concert, simțim și noi Crăciunul și o rază de speranță că poate, poate vom scăpa de pandemia aceasta. Eu sunt și cu Biserica, de mic am fost învățat în spiritul Bisericii. A fost trist, pentru că nu s-a simțit Crăciunul cu adevărat. Parcă nici nu a fost zi de sărbătoare”, a declarant unul dintre credincioșii prezenți la concert.