Actualitate SPORT

Competiție fotbalistică în memoria celui mai longeviv jurnalist sportiv. Prima ediție a Memorialului “Mihai Baltag”, în weekend

Prima ediție a Memorialului “Mihai Baltag”, un eveniment organizat în memoria jurnalistului buzoian Mihai Baltag, va avea loc la finele acestei săptămâni.

A fost cel mai longeviv jurnalist sportiv din Buzău, un profesionist care relata fiecare partidă de la marginea terenului, fiind în mijlocul evenimentelor indiferent că era vorba despre un meci de fotbal, o întrecere handbalistică sau o competiție de atletism. A fost cunoscut și respectat atât de reprezentanții cluburilor, cât și de sportivi și suporteri. Pentru a-i păstra memoria vie, în weekend va fi organizat un amplu eveniment.

Prima ediție a Memorialului “Mihai Baltag”, o inițiativă a președintelui Metalul Buzău, Gheorghe Guiu, cel care a fost un prieten apropiat al jurnalistului, va avea loc duminică, 27 august.

“Mi-am făcut eu promisiunea de a-l menține viu pe Mihai Baltag în memoria tuturor. Mihai Baltag era un om foarte sincer, făcea totul la modul cel mai corect, făcea o analiză a unui joc așa cum trebuie, participa la toate meciurile la care era invitat, era prezent pe teren întotdeauna, a fost un profesionist. Culegea informația de la fața locului. Mi-am propus să-i cinstesc memoria printr-un memorial, duminică 27 august. Vor participa 6 echipe din Buzău și Râmnicu Sărat, copii născuți în 2013 și 2014. Cele șase echipe vor fi împărțite în două serii, câte 3 echipe. Va juca fiecare cu fieacre, iar primele două vor juca semifinale, apoi finala mica și finala mare. Jocurile vor avea loc pe stadionul Metalul și pe terenul Galactic. Sper să fim prezenți cât mai mulți”, a declarat, la Focus TV, Gheorghe Guiu.

Mihai Baltag, cel mai longeviv jurnalist sportiv al Buzăului, s-a stins pe 11 noiembrie anul trecut, la doar 45 de ani.

Mihai Baltag a fost redactorul știrilor sportive șansanews.ro, Focus TV și Focus FM. S-a ocupat, de asemenea, de paginile de sport ale cotidianului Șansa Buzoiană, unde s-a format și a devenit extrem de iubit și apreciat.