Actualitate

Concluziile inspectorilor RAR din Buzău: pe străzi circulă ”sicrie pe patru roți”

Mașini vechi care pun viața în pericol viața participanților la trafic! Este ceea ce au constatat inspectorii de la Registrul Auto Român în urma verificărilor făcute pe străzile din județul Buzău, în semestrul I din acest an.

Printr-un comunicat de presă, inspectorii de la RAR Buzău au anunțat că au identificat 12 mașini care prezentau pericol iminent de accident.

O altă concluzie care provoacă îngrijorare este faptul că mai mult de o treime dintre mașinile verificate prezentau diferite defecțiuni tehnice.

”În județul Buzău au fost verificate, în perioada menționată, 854 de vehicule. Dintre acestea, 37,24% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 12 (1,41%) prezentau pericol iminent de accident”, se arată în comunicatul de presă.

În plus, s-a dovedit, încă o dată, că în România avem șoferi care circulă cu documente false sau expirate.

”Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,49% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 3,86% aveau probleme legate de identificare și 3,63% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, anunță inspectorii RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Buzău au fost aplicate 209 amenzi contravenționale și au fost retrase 168 de certificate de înmatriculare.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Eu nu știu de ce ne miram. Toată lumea știe ca la RAR buzau sunt cei mai șpăgari inspectori. Fuge lumea la urziceni/slobozia/braila focsani. Se mira inspectorii poi nu ei închid ochii contra atenției de la bricheta.cel mai șpăgar e unu în cârje îmi scăpa acum numele îl plimba o doamna cu masina