Actualitate

Competiție internațională de robotică la Buzău! Organizatorii promit 4 zile pline

Liceul Teoretic de Informatică „Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, va organiza, la sfârșitul lunii martie, o competiție internațională de robotică, prima de acest gen din municipiul Buzău. ”Relativity Robotics Challenge” este numele concursului, ce va avea loc în perioada 27 – 30 martie, locul de desfășurare fiind Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”.

Competiția va reuni echipe din întreaga lume, care se vor întrece în diverse probe pentru a testa precizia și eficiența roboților pe care i-au construit.

Evenimentul va aduce și expoziții și demonstrații tehnologice. Printre cei prezenți, care au confirmat deja participarea, se vor număra echipa „AI Citizens” de la Colegiul Național „A.I.Cuza” din Focșani, câștigătoare, în 2024, a Campionatului Mondial de Robotică FIRST Tech Challenge din SUA, dar și echipele de robotică ale Colegiului Național „B.P. Hasdeu” Buzău  și Colegiului Național „Al. Vlahuță” Râmnicu Sărat, care vor susține prezentări și meciuri demonstrative.

„Totul a pornit de la o idee ingenioasă venită din partea celor patru lideri ai echipei de robotică a liceului: Cum ar fi să existe o astfel de competiție la Buzău? M-am gândit serios la această provocare și mi-am spus: De ce nu? Ne-am mobilizat, am pus ideea pe hârtie, iar cu sprijinul Universității Politehnica din București și al Primăriei Municipiului Buzău, am reușit să o transformăm  în realitate. ”Relativity Robotics Challenge” nu este doar o competiție, nu e vorba despre cine câștigă, ci de experiența pe care o trăiesc, de ceea ce se învață și de oamenii pe care îi întâlnesc aici. Fiecare echipă își depășește limitele și își arată abilitățile, ceea ce face ca întreaga competiție să fie cu adevărat specială”, spune profesorul Ștefan Pîrlog, coordonatorul echipei de robotică „Relativity Team” a Liceului Teoretic de Informatică „Alexandru Marghiloman”.

Care sunt probele competiției de la Buzău:

            •           Mini Sumo – roboți autonomi care încearcă să-și împingă adversarii în afara ringului.

            •           Mega Sumo – versiunea mai mare și periculoasă a Mini Sumo, unde strategiile sunt esențiale.

            •           Micro Sumo – cea mai compactă variantă a duelurilor Sumo, punând accent pe viteză și agilitate.

            •           Humanoid Sumo – roboți umanoizi care se duelează într-o luptă de echilibru și putere.

            •           Maze – roboți care trebuie să găsească ieșirea printr-un labirint complex.

            •           Freestyle Showcase – echipele își prezintă roboții construiți fără restricții de design.

            •           Humanoid Robot Triathlon – roboți umanoizi care trebuie să parcurgă trei probe diferite.

            •           Line Follower – roboți care trebuie să urmărească o linie în cel mai scurt timp

            •           Line Follower Turbo – varianta rapidă a probei Line Follower.

            •           Line Follower Enhanced – roboți care trebuie să urmărească  linia cu obstacole

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian