Actualitate

Comuna din Buzău unde nu există putere și opoziție în Consiliul Local. ”Nu avem proiect la care să nu avem unanimitate”

PNL și PSD sunt parteneri de guvernare în plan central, dar în multe localități din țară cele două partide continuă să se lupte. În multe consilii locale, inclusiv în municipiul Buzău, liberalii fac opoziție. Iar în alte localități, unde, de pildă, liberalii dețin majoritatea, social-democrații arată că sunt în opoziție printr-un vot negativ.

Există însă o comună din Buzău unde culoarea politică nu contează, iar consilierii locali votează proiectele propuse de primar în unanimitate, indiferent că sunt sau nu din același partid cu el. Este vorba despre comuna Chiojdu, unde primarul liberal Gheorghe Neamțu a reușit să impună doar politica pro-comunitate.

„Consiliul Local este format din 13 aleși, 7 sunt de la PSD, 6 de la PNL. Cu toate acestea, interesul nostru este comun, să facem lucruri mai bune pentru această comună. Nu avem proiect trecut prin Consiliu la care să nu avem unanimitate sau să avem măcar o abținere. Am înțeles că doar împreună putem dezvolta comuna”, a declarat primarul comunei Chiojdu, Gheorghe Neamțu.

Iar concordia din Consiliul Local s-a văzut prin numărul de proiecte implementate din 2020 încoace.

”În primii doi ani de mandat, primarul Gheorghe Neamțu, alături de colegii săi din Primărie, a reușit să ducă la capăt proiectul privind asfaltarea a 8,5 kilometri de drumuri sătești și comunale, să construiască, și cu sprijinul Consiliului Județean, trei poduri pe drumul județean, să ridice un nou dispensar medical. Noul dispensar, construit cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, investiție de circa 600.000 de lei, a fost ridicat în centrul comunei, iar  în scurt timp acesta va deveni funcțional. Vestea și mai bună este că un medic tânăr din București a acceptat, în urma discuțiilor cu primarul liberal, să vină să lucreze aici”, arată PNL Buzău într-un comunicat.

Iar acestea sunt doar o parte din proiectele implementare sau în curs de implementare la nivelul localității. Pe de altă parte, prioritară pentru întreaga comună este promovarea din punct de vedere turistic.

„Un prim pas a fost organizarea evenimentului de promovare de la Casa cu Blazoane, când a fost constituit Plaiul Bâscilor. După această acțiune, luni bune, pensiunile de la noi nu au mai avut locuri libere, iar apoi au venit zeci de oameni și au cumpărat proprietăți, aici urmând să se facă probabil case de vacanțe, pensiuni. De asemenea, facem demersuri pentru a declara Chiojdu ”zonă turistică de interes local”. Una dintre condiții este să fie minim 100 de locuri de cazare de minim trei stele sau minim trei margarete. Ne lipsesc doar câteva locuri, dar avem un hotel în construcție aici și când se va autoriza vom depăși 150 de locuri de cazare”, a mai spus primarul comunei Chiojdu.