Actualitate Șansa de Berca

COMUNĂ FĂRĂ NICIUN CAZ COVID, INTRATĂ ÎN SCENARIUL ROȘU! Câte localități verzi sunt în Buzău

Timp de aproape opt luni, de la debutul pandemiei, nu a avut niciun caz de infecție cu SARS-CoV-2 fiind considerată una dintre cele mai sigure zone din Buzău. Situația s-a schimbat radical în urmă cu câteva săptămâni când a apărut primul caz COVID-19, iar în urmă cu câteva zile o a doua confirmare de boală. Cifrele raportate la numărul locuitorilor au făcut ca localitatea să treacă din zona verde direct în cea roșie.

Este vorba despre comuna Pardoși care în prezent numără două cazuri COVID-19, fiind în total testate 19 persoane, însă, din fericire, pentru restul de 17 rezultatul a fost negativ la infecția cu SARS-Co-v-2.

Cu cele două cazuri la cei 381 de locuitori, localitatea este de astăzi în scenariul roșu astfel că au fost impuse noi restricții, fără ca localitatea să fie carantinată.

„La nivelul comunei Pardoși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, respectiv 5,71/1000”, se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.

Iată ce măsuri au fost impuse prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău:

  • – interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, după caz;
  • – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă, după caz;
  • – activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unități, după caz;
  • – activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

O răsturnare de situație este și în Chiliile. Și aici, populația a reușit să se ferească de virusul nemilos astfel că niciun locuitor nu s-a infectat cu SARS-CoV-2. Totuși, în urmă cu câteva săptămâni, localitatea a trecut în scenariul galben ca urmare a apariției unui caz COVID. Totuși, primarul comunei a explicat pentru sansanews.ro că deși comunei i-a fost atribuit un an, persoana respectivă avea domiciliul în Chiliile dar locuia în București. În concluzie, Chiliile a trecut din nou în zona verde.

Tot de astăzi a intrat în scenariul roșu și Mărăcineni.

”Începând cu data de 04.12.2020 pentru comuna Mărăcineni rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3 cazuri, respectiv 3,70/1000”

În schimb, Berca a revenit la scenariul galben, după ce s-a aflat în zona roșie. Totuși, aici rata de incidență se menține destul de ridicată și aproape de carantină, respectiv 2,95 cazuri la mia de locuitori.

Veste bună a venit pentru Bisoca unde Comitetul pentru Situații de Urgență a ridicat toate restricțiile, localitatea fiind în zona verde.

Localitățile care în prezent nu au niciun caz COVID-19 sunt Florica, Movila Banului, Bălăceanu, Boldu, Murgești, Brădeanu, Cătina, Chiojdu, Brăiești, Chiliile, Odăile. Cele mai multe infectări sunt în municipiul Buzău, respectiv 628 cazuri.