Social

CONCEDIU LA MARE SAU LA MUNTE? Iată sfatul medicilor epidemiologi

Suntem în plin sezon estival, însă, mare atenție în ce locuri alegeți să mergeți în concediu. Cel mai bine ar fi să evitați litoralul anul acesta, ținând cont de riscul epidemiologic ridicat. Este sfatul autorităților de sănătate publică pentru buzoienii care se pregătesc să meargă în concediu în această perioadă în care numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în multe județe.

Într-o intervenție în direct la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, a vorbit despre situația epidemiologică actuală și riscurile existente. Cum s-a dovedit că virusul se transmite foarte ușor de la o persoană la alta, medicul le-a transmis buzoienilor să nu uite de mască oriunde ar merge. Și cel  mai bine ar fi ca în această perioadă să evite zonele aglomerate și mai ales persoanele necunoscute.

“Purtați masca și folosiți dezinfectantul pentru mâini pentru că asta vă ajută să depășiți cu bine multe momente critice. Încercați să evitați aglomerația și să vă întâlniți cu persoane pe care nu le-ați mai văzut de mult sau să accesați alte grupuri pentru socializare, pentru că în perioada asta nu este momentul cel mai prielnic. Este imposibil ca acolo să nu existe o persoană care să nu fie asimptomatică și să nu fie testatăși să nu transmită această infecție.”, a declarat la Focus Tv medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Iar în cazul în care aveți concediul programat în această perioadă, evitați aglomerația de pe litoral și alegeți, anul acesta, locuri cât mai puțin vizitate de turiști, unde și riscurile sunt mai mici.

“E adevărat că toată lumea așteaptă concediul un an întreg, dar dacă oamenii merg la munte, în zone mai puțin aglomerate și care nu sunt foarte solicitate, atunci se pot face și concediile. Dacă nu, e bine să ne plimbăm mai mult prin jurul casei. Litoralul, extrem de aglomerat, ar trebui evitat anul acesta.”

În județul Buzău s-a înregistrat marți un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică raportează marți, 28 iulie, 41 de cazuri noi de COVID-19,  județul ajungând să numere, de la debutul pandemiei, un total de 1222 de bolnavi.