Social

INDIVIZI DIN CALVINI, URMĂRIȚI ÎN TRAFIC DE POLIȚIȘTII DIN IALOMIȚA. Cum s-a terminat cursa și ce au pățit fugarii

O mașină condusă cu viteză de un bărbat din Calvini a fost urmărită în noaptea de luni spre marți, în trafic, de polițiștii din județul Ialomița. În același autoturism se afla și un bărbat din Dolj, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 1:00, în localitatea ialomițeană Ciochina. Polițiștii au surprins mașina condusă de un bărbat de 42 de ani, din Calvini, rulând în localitate cu 106 km/h, adică o viteză dublă față de cea legală. Au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă bărbatul a accelerat. Atunci, oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind dispozitivele luminoase și acustice, reușind blocarea mașinii în scurt timp, în interiorul localității Ciochina. În autoturism se aflau 4 persoane printre care 3 buzoieni: șoferul, un bărbat de 42 de ani, și un tânăr de 20 de ani, ambii din Calvini, dar și un alt tânăr de 20 de ani din municipiul Buzău. Cei trei buzoieni călătoreau alături de un doljean, căutat în întreaga Europă pentru ilegalități comise în Italia.

“În urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că în autoturism se aflau 4 persoane, conducătorul auto de 42 de ani, pasagerul dreapta în vârstă de 20 de ani din județul Buzău, iar pe locurile din spate alți doi tineri unul de 20 de ani din Municipiul Buzău și altul de 25 de ani din județul Dolj. De asemenea în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit faptul că pe numele tânărului în vârstă de 25 de ani, este emis de către autoritățile italiene, un mandat european de arestare, acesta fiind preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, a declarat pentru șansanews.ro agent de poliție Liliana Trifu, din cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Ialomița.

În ceea ce îl privește pe șoferul mașinii, buzoianul de 42 de ani care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, acesta a rămas fără permisul de conducere dar și fără certificatul și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului.