Social

CUM POT FI AJUTAȚI BOLNAVII SĂ ÎNVINGĂ CORONAVIRUSUL? Un medic buzoian vine cu o soluție

În plină pandemie de coronavirus, când specialiștii din sănătate caută soluții pentru a învinge coronavirusul, Ema Pîrvu, un tânăr medic stomatolog din Buzău, vine cu o soluție pentru a-i ajuta pe bolnavii COVID-19 să lupte împotriva virusului. Medicul buzoian propune un tratament simplu, ieftin, și care, susține Ema Pîrvu, nu ar avea efecte adverse.

Într-o intervenție în direct la Focus Tv, în emisiunea Sens Direct, Ema Pîrvu a explicat pas cu pas cum a ajuns la schema de tratament respectivă și cum ar ajuta acesta organismul să lupte împotriva noului virus. Ema Pîrvu a dezvăluit că încă de la debutul pandemiei a analizat studii peste studii făcute de specialiștii din sănătate, studii care arată că în cazul pacienților cu COVID-19, problemele pornesc de la lipsa oxigenului din sânge, pe care ventilația nu le rezolvă mereu. Medicul buzoian spune că tratamentul bazat pe  Eritropoietina sintetică ar fi potrivit în lupta cu noul coronavirus. Substanța transportă oxigenul în sânge și apoi la organele vitale.

“Este vorba despre un tratament adjuvant care își propune să ajute organismul să combată lipsa de oxigen, în mod special. Este vorba despre Eritropoietină. În momentul în care nu mai ai oxigen, Eritropoietina se duce, dă comandă mai departe în măduva hematogenă și acolo se fac hematii noi care iau oxigenul din sânge și îl transportă în celulă. Practic, este ca o mașinuță de taxi, vine taximetristul preia comanda, întreabă unde ai comandă, du-te acolo în măduva hematogenă și dă comandă să vină de acolo mulți, mulți taximetriști că nu mai fac față, eu ca organism. “

Administrată în doze mici, pentru o perioadă scurtă de timp, Eritropoietina ajută organismul să lupte. Dar are și un mare rol de protecție a organelor interne, spune medicul Ema Pîrvu, care a transmis deja propunerea de tratament organismelor internaționale.

“Articolul meu a fost trimis la OMS cam din aprilie. Problema mea este că nu știu dacă s-au făcut studii clinice încă. Pentru că, ipotetic, este tratamentul ideal, care ar ajuta nu doar pacienții asimptomatici ci și pe cei cu forme mai severe. Are un foarte mare rol de protecție a organelor, adică ne protejează cerebral, miocardic, sunt foarte multe avantaje pe care le are EPO.”

Medicul Ema Pîrvu a absolvit Colegiul Hașdeu din Buzău și în prezent profesează într-o mare clinică din București.