Actualitate

Concluziile AJOFM după patru burse pentru șomeri: ”Angajarea acestor persoane ar putea fi un magnet și pentru alți asistați social”

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a încheiat, astăzi, seria celor patru târguri organizate, în patru localități, la cerea angajatorului din Brăila. Totuși, rezultatul nu a fost cel dorit de patronul care căuta 200 de muncitori, acesta reușind să ocupe abia 10% din posturile vacante. Totuși, reprezentanții AJOFM sunt de părere că și angajarea acestui număr mic de persoane reprezintă un succes pentru că ar putea reprezenta un exemplu pentru alți asistați social care, la rândul lor, și-ar putea dori să muncească în loc să trăiască pe banii statului.

Comuna Râmnicelu a fost ultima ”oprire” a angajatorului din Brăila care avea nevoie de forță de muncă pentru fabrica de cablaje auto. Din păcate aici prezența a fost foarte mică, iar în final doar trei persoane au fost selectate în vederea susținerii interviului final.

”Au participat 16 persoane dintre care doar 3 au fost selectate”, a spus Sebastian Tarpan, șeful Agenției Locale.

De altfel, în urma celor patru burse organizate în comunele Boldu, Balta Albă, Râmnicelu și în municipiul Râmnicu Sărat au fost selectate un total de  27 de persoane, adică doar 10% din numărul țintit de angajator. În concluzie, spun reprezentanții AJOFM, asistații social sunt cu greu acceptați pe piața forței de muncă pentru că nu au nici calificare și nici măcar opt clase.

Sebastian Tarpan, șeful ALOFM

Totuși, reprezentanții AJOFM spun că angajarea acestor persoane ar putea funcționa ca un magnet pentru alți asistați social, iar , în viitor, urmând exemplul acestora și alte persoane din rândul celor care trăiesc din venitul minim garantat să-și dorească să muncească.


Sebastian Tarpan, șeful ALOFM