Actualitate

Cum se pregătește începutul de an școlar în municipiul Buzău! Imagini dintr-o școală veche de peste un secol

Construită în urmă cu peste 130 de ani, școala care poartă numele primarului de la acea vreme, respectiv Nicu Constantinescu, își va întâmpina elevii cu spații renovate și moderne. Este vorba despre lucrări care nu au fost făcute niciodată în unitatea de învățământ și care acum au fost posibile cu ajutorul Primăriei care a alocat aproape 600.000 de lei.

Investiția a vizat renovarea și amenajarea curții școlii, spațiu care până anul acesta era plin de gropi, fără bănci și fără zone în care elevii ar fi putut desfășura activități în aer liber. Întreaga suprafața în care elevii pot petrece pauzele arată acum complet diferit.

Pe alei au fost puse pavele, iar spațiile de lângă gard au fost amenajate cu gazon. De asemenea, pentru a da activitățile în aer liber au fost aduse bănci dar și o scenă unde ar putea fi organizate serbările de început și final de an școlar.

Și dacă exteriorul școlii este gata, în clase încă se muncește. Se igienizează sălile de studiu, iar pe holuri se lustruiesc ferestrele.

Aceeași forfotă este și la Tehnologic Grigore C. Moisil. Aici clasele au fost deja pregătite pentru întoarcerea elevilor și, pe ultima sută de metri, se așteaptă finalizarea lucrărilor pentru amenajarea unui teren de barchet cu tartan.

Lucrări ample se fac și la Școala Gimnaziala nr. 7, Scoala Gimnaziala SF. Apostol Andrei unde, de asemenea, vor fi amenajate terenuri de sport multifuncționale. Toate aceste lucrări sunt făcute din banii Primăriei municipiului Buzău, bugetul total fiind de aproape 2 milioane de lei.

Iată lista completă cu lucrările în desfășurare:

1)Scoala Gimnaziala nr. 7: amenajare teren de sport multifuncțional – 700.000

2) Scoala Gimnaziala SF. Apostol Andrei: amenajare teren multifuncțional – 150.000

3) Liceul Tehnologic Grigore C Moisil: amenajare curte interioară si teren de baschet cu tartan – 350.000

4) Liceul Pedagogic Spiru Haret: lucrari de reparatii interioare si învelitoare acoperis: 648.500

5) Scoala Gimnaziala G E Palade: lucrari de reabilitare grupuri sanitare: 150.000

6) Gradinita Boboceii: lucrari de reparatii interioare si reabilitare bloc alimentar 80.000

7) Scoala Gimnaziala Nicu Constantinescu: lucrari de amenajare curte interioară: 576.000

8) Centrul de bătrâni Alexandru Marghiloman: lucrari de inlocuire învelitoare acoperis 422.000