Actualitate

CONDUCERI NOI PENTRU ȘCOLI GIMNAZIALE ȘI LICEE. Câți directori cu mandatele expirate au fost înlocuiți în județ

Aproape 30 de unități de învățământ din județul Buzău au, de luna aceasta, o nouă conducere. O parte dintre directorii ale căror mandate au expirat, odată cu trecerea a 4 ani de la câștigarea concursurilor pentru aceste funcții, au fost înlocuiți.

Concret, la începutul anului au expirat mandatele a 92 de directori și directori adjuncți din județul Buzău. Dintre aceștia, doar 28 au fost înlocuiți, restul fiind păstrați în funcții. Cei care au rămas în funcțiile de conducere își vor continua activitatea de directori sau directori adjuncți până la finele lunii august, sau până în momentul în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea posturilor respective.

“Din 147 de funcții de conducere- directori și directori adjuncți, în această etapă s-au vacantat 92 de funcții. În 2016, octombrie și noiembrie, s-au desfășurat probele concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți. Aceștia au primit contract de management educațional pe 4 ani, începând cu 9 ianuarie 2017. Pe 9 ianuarie 2021 aceste contracte au expirat ca urmare a trecerii timpului. Vor continua activitatea mulți dintre ei, fiind înlocuiți 18 directori și 10 directori adjuncți de la 13 școli gimnaziale, 13 licee și o școală specială.  Cei care au rămas au fost nou numiți în funcțiile de conducere până pe 31 august 2021, sau până la organizarea unui concurs de ocupare a acestei funcții, dacă se va desfășura până în data de 31 august.”, a declarat pentru șansanews.ro, inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Pe de altă parte, noile numiri de directori au provocat nemulțumiri la unele școli. De exemplu, la Școala nr. 14 din municipiul Buzău, cadrele didactice s-au revoltat după ce la vârful unității a fost adus un director din afara școlii. Oficialii Inspectoratului Școlar au mers în mijlocul profesorilor pentru calmarea spiritelor. În cele din urmă, pe fondul valului de nemulțumiri, noul director numit în funcție și-a dat demisia, iar conducerea școlii a fost preluată de directorul adjunct.

“A fost mai mult decât o problemă de comunicare între persoana nou numită și colectivul din Școala 14. Persoana în cauză a renunțat formal, a prezentat demisia, Inspectoratul Școlar numindu-l pe directorul adjunct în funcția de director.”, a adăugat Ionel Meiroșu, inspector școlar general.