Actualitate

JUMĂTATE DINTRE PROFESORII DIN BUZĂU VOR SĂ SE VACCINEZE ANTI-COVID. Ceilalți mai așteaptă

vaccin

Jumătate din  numărul  total al angajaților care lucrează în școlile din județul Buzău și-au exprimat dorința de a se vaccina anti-COVID.

Mai exact, dintr-un total de aproape 6000 de persoane angajate în școlile din județ, până marți, la ora 18.00, se înscriseseră la vaccin 3020 de persoane. Iar înscrierile pe lista pentru vaccinare continuă până joi, 14 ianuarie, conform indicațiilor Ministerului Educației Naționale.  

”Procesul este în desfășurare, cu siguranță, procentul celor care vor dori să se vaccineze va fi mai mare. Probabil, vom ajunge la 60 la sută. Lor li se adaugă cei circa 10 la sută, probabil, dintre colegi care au făcut boala și au anticorpi.”, a declarat șeful IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Șeful învățământului buzoian a anunțat că și el a optat pentru vaccinul anti-COVID.

”Nu cred că putem să-l punem la îndoială. E  un produs de natură medicală al domeniului de vârf, cercetare în domeniul medical si biologic, sunt însă colegi care vor să se mai documenteze și e dreptul fiecăruia. Și noi, cei care ne-am trecut pe listă, ne-am documentat și am ales.  Aspectele cu plus sunt practic foarte numeroase”, a mai spus Meiroșu.