Actualitate

Consilierii municipali, față în față cu procurorii DNA! Care este motivul

La circa 3 luni de când consilierii locali municipali buzoieni au decis ca Primăria Buzău să se constituie parte civilă într-un nou dosar penal instrumentat de procurorii DNA Ploiești, în care vizat este fostul primar Constantin Boșcodeală, aleșii ajung, rând pe rând, la DNA. Consilierii sunt chemați de procurori pentru a răspunde unor întrebări legate de modul în care s-a decis finanțarea echipelor sportive locale în anii în care la vârful Palatului Comunal se afla Constantin Boșcodeală.

Printre cei chemați în fața procurorilor s-a aflat consilierul local PMP Silviu Roșioru. Într-o intervenție în direct, la Focus Tv, Roșioru a povestit că a fost prezent la DNA Ploiești, în calitate de martor, la jumătatea acestei luni. Roșioru spune că atât el, cât și foști consilieri din perioada vizată de ancheta DNA, dar și angajați ai primăriei au ajuns sau vor ajunge în fața procurorilor. “Banii publici acordați cluburilor sportive au fost cheltuiți fără a exista transparență, lucru pe care l-am subliniat încă din acea perioadă”, mai spune Silviu Roșioru.

“Pe data de 15 martie am fost chemat la DNA ca martor într-un nou dosar în care este cercetat fostul primar, vizate fiind finanțările acordate cluburilor sportive după anul 2011, când într-o ședință de CLM s-a votat o hotărâre de continuare  a finanțării clubului Gloria Buzău în perioada 2012-2015. Au fost chemați și foști colegi de CLM de atunci, angajați ai primăriei din diferite departamente pentru a da explicații despre cum au decurs aceste finanțări. Anchetatorii nu verifică doar activitatea fotbalistică, ci și pe cea de la handbal. La mine a fost foarte simplu. M- au găsit în procesele verbale de la ședințele în care am luat cuvântul și explicam că această finanțare nu mai trebuie continuată, mai ales că nu există o transparență a cheltuielilor cu acești bani publici.  Direcția Națională Anticorupție vizează clar finanțarea din bani publici și cheltuirea acestor bani.  Existau suspiciuni pentru că aceste contracte nu erau stabilite de nimeni, nimeni nu știa cât s-a dat, cum s-a dat adică nu era o transparență a cheltuirii banilor.”

Reamintim, recent, Primăria Buzău a primit o adresă de la DNA Ploiești prin care municipalitatea era informată despre deschiderea unei noi cercetări penale cu privire la cheltuirea banilor publici în perioada în care primar era Constantin Boșcodeală. Mai exact, verificări care vizează alocarea de fonduri din bugetul local echipelor de fotbal și handbal din Buzău. Detalii, AICI.

Pe baza acestei informări, CLM Buzău a decis, la începutul anului, să se constituie parte civilă în această cauză, cu un prejudiciu de aproape 5,3 mil. lei.