Actualitate

GPS-ul i-a dat de gol! Trotinete electrice din Franța, lăsate fără acumulatori de hoții din Buzău

Sursa foto digi24.ro

Trotinetele electrice, vehicule la mare căutare în această perioadă, au ajuns ținta hoților. Trei bărbați din județul Buzău sunt cercetați de polițiști după ce sute de acumulatori furați de la trotinete din Franța au fost găsiți la ei în casă.

Totul a ieșit la iveală după ce reprezentanții unei mari firme din America au sesizat că, rând pe rând, trotinetele pe care le au în parcările speciale din Franța rămân fără acumulatori. Au început verificările și nu le-a fost greu să descopere zona în care se află produsele lipsă. GPS-ul le-a indicat locația exactă, și anume  județul Buzău. Așa s-a ajuns ca reprezentanții firmei să îi anunțe pe cei de la reprezentanța din București, pentru ca în final să fie sesizați polițiștii buzoieni.

“În ziua de 21 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că mai mulți acumulatori ar fi fost sustrași de la trotinetele aparținând societății, de pe teritoriul Franței, iar semnalul GPS al acestora ar fi fost identificat la imobile din localitățile Berca și Pârscov”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Oamenii legii au descins exact în locațiile în care GPS-ul indica prezența acumulatorilor, la Pârscov și Berca. Au găsit aici sute de astfel de produse. Luați la întrebări, buzoienii nu au putut să spună exact de unde le au, cum le-au procurat. Cert este că scoteau acumulatorii la vânzare, pe site-uri de internet speciale.

“Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, sprijiniți de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de tăinuire, 3 bărbați în vârstă de 23 și 45 de ani, din localitățile Pârscov, respectiv Berca. În urma perchezițiilor au fost ridicați 226 de acumulatori pentru trotinete electrice. Prejudiciul a fost estimat de agentul economic la 100.000 de euro, fiind recuperat de către polițiști în proporție de 90%.”

Pentru moment, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. În funcție de cercetările ce vor urma și de ceea ce vor descoperi anchetatorii din Franța, nu este exclus ca încadrarea faptei să fie schimbată.

Unul dintre cei 3 buzoieni se află de mai mult timp în evidențele polițiștilor. El a mai fost cercetat și chiar condamnat pentru furtul de trotinete electrice sau acumulatori.