Actualitate

Consiliul Județean sprijină o comună limitrofă municipiului. Un proiect important pentru comunitate avea nevoie de fonduri

Consiliul Județean Buzău acordă sprijin primăriei din singura comună buzoiană care a reușit să treacă la implementarea unui proiect extrem de important pentru comunitate, și anume realizarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale. Consilierii județeni au decis alocarea sumei de 1 milion de lei din fondul de rezervă al instituției pentru Primăria Mărăcineni. Era un sprijin mai mult decât necesar în condițiile în care autoritățile locale nu mai reușeau să acopere cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului derulat cu fonduri europene.

Practic, nivelul cheltuielilor a crescut foarte mult în condițiile în care numărul solicitărilor venite din partea localnicilor este din ce în ce mai mare. Comuna este într-o continuă dezvoltare, iar ca urmare, autoritățile locale au cerut sprijinul Consiliului Județean pentru a face față cheltuielilor. Pentru ca proiectul de la Mărăcineni să nu intre în impas, aleșii județeni au aprobat alocarea sumei de 1 milion de lei.


Președinte CJ-Petre Emanoil Neagu

Și alte comune urmează să primească fonduri de la Consiliul Județean pentru implementarea anumitor proiecte, urmând noi investiții, a mai precizat președintele Consiliului Județean.

Mărăcineni este singura comună din județul Buzău care a reușit să ajungă într-un stadiu avansat cu proiectul de aducere a gazelor la poarta gospodăriilor. Inițial, numărul solicitărilor era de peste 4.200, însă, cum comuna limitrofă municipiului Buzău este una în plină dezvoltare, mulți buzoieni renunțând la viața la oraș pentru o casă la Mărăcineni, numărul celor care doresc să se racordeze la rețeaua de gaze a crescut semnificativ.

Proiectul de la Mărăcineni are o valoare de peste 77 milioane de lei și este implementat prin programul Operațional Infrastructură Mare.

Etichete