Actualitate

Controale în toate unitățile de învățământ din Buzău. Decizie așteptată de la Prefectură

Tragedia în urma căreia un adolescent și-a pierdut viața, după ce și-a secționat artera femurală și vena iliacă, încercând să sară un gard, nu rămâne fără reacții. Pentru că gardul escaladat, prevăzut cu terminații ascuțite metalice, s-a dovedit a fi un pericol nebănuit, în condițiile în care aparține unei școli, ar putea fi declanșate verificări la toate unitățile de învățământ din județul Buzău.

Evaluarea vine după ce, joia trecută, un tânăr sportiv de 17 ani din Cochirleanca, județul Buzău, a suferit un accident îngrozitor. Băiatul, campion județean la fotbal juvenil, se juca cu mai mulți prieteni pe o stradă din vecinătatea școlii. La un moment dat, mingea a plonjat în curtea școlii, iar el a încercat să o recupereze sărind gardul. O țepușă metalică i s-a înfipt în încheietura piciorului și i-a secționat artera femurală și vena iliacă. În câteva minute, hemoragia abundentă a dus la pierderea unei cantități uriașe de sânge, iar viața i-a atârnat de un fir de ață. Ulterior, transportat la două spitale, în Bacău și București, băiatului i-a fost amputat piciorul, iar sâmbătă a pierdut lupta pentru viață.

După acest incident, se ridică problema siguranței elevilor raportat la construcțiile și împrejmuirile școlilor. Instituția Prefectului Județul Buzău ar putea să ceară o evaluare a acestor riscuri la toate unitățile de învățământ din județ, a anunțat, seara trecută, la Focus TV, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

O decizie, în acest sens, urmează să fie anunțată miercuri.