Actualitate

Copii bătuți și sechestrați ca să muncească la câmp. Minorii au ajuns la spital cu coaste rupte și multiple alte leziuni

Sursa foto stirileprotv.ro

Caz șocant la Căldărăști. Doi copii au fost obligați să muncească o zi întreagă iar când s-au împotrivit și au vrut să plece acasă, au fost sechestrați și bătuți crunt, fiind internați cu multiple traumatisme.

Coșmarul celor doi frați minori, unul de 13 ani și celălat de 16, a început după ce fostul concubin al sorei lor, un bărbat de 30 de ani, i-a luat cu forța și i-a pus să muncească pe câmp. Copiii au fost forțați să strângă gunoiul de grajd și resturile de porumb de pe câmp. Nici seara, când cei doi copii au vrut să plece, nu au scăpat. Ba din contră. Bărbatul de 30 de ani i-a luat pe cei doi, i-a dus și i-a încuiat în casa sa. Mai mult, ajutat de un prieten de 28 de ani i-a luat la bătaie pe cei doi minori, pentru a-i convinge să rămână în casa lui. Noroc cu fratele agresorului care a auzit ce se întâmplă și a sunat la poliție.

“În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici. În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat de urgenţă la locaţia indicată de apelant. Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti. Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate, rămânând internaţi. Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-și exprima voința sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinței lor”, anunță IPJ Buzău.

Violența cu care minorii au fost agresați este greu de descris în cuvinte. Copiii au fost găsiți într-o stare extrem de gravă, fiind duși de urgență la spital.

Ținând cont de faptul că victimele sunt minori, au fost sesizați reprezentanții DGASPC Buzău.

“DGASPC Buzău a fost sesizată în data de 29.09.2022 de către reprezentanții Spitalului Județean Buzău cu privire la situația a 2 copii, de 13 și 16 ani, internați în urma unor agresiuni fizice. O echipă din cadrul Telefonul copilului s-a deplasat în regim de urgență la spital pentru a discuta cu reprezentanții unității și cu reprezentantul legal al copiilor. În acest moment menținem legătura cu reprezentanții copiilor, ai autorităților locale și ai Poliției. Specialiștii DGASPC vor continua demersurile de evaluare a situației minorilor imediat ce starea de sănătate a acestora ne va permite, în colaborare cu autoritățile competente,  pentru a decide asupra măsurilor ce se impun în acord cu prevederile legii”, a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.

Cei doi agresori  au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.