Actualitate

(FOTO) Militarii în rezervă din Buzău continuă protestele. Ce solicitări au aceștia

Rezerviștii militari din țară continuă protestele începute, prin care își arată nemulțumirile față de modul de acordare a pensiilor. Acțiuni de pichetare a sediilor prefecturilor și principalelor partide de guvernământ au avut loc în toată țara, inclusiv în județul Buzău.

După ce luna aceasta militarii rezerviști au pichetat sediul PSD Buzău și cel al Instituției Prefectului, în această dimineață protestul s-a desfășurat în fața sediului PNL Buzău.

Timp de aproape două ore, aproximativ 15 cadre militare disponibilizate au pichetat și-au exprimat nemulțumirile. Ei cer să fie scoși din sfera de competență a Ministerelor Muncii, Finanțelor Publice și a comisiilor de muncă parlamentare, deoarece nu au avut contracte de muncă normată, ci de prestare a activității la ordin. Ei mai arată că au avut contribuții, inclusiv la pensii, direct la bugetul de stat, au fost și sunt plătiți din cota rezervată.

”Astăzi protestăm în fața sediului PNL Buzău pentru a ne revendica drepturile, conform legii promulgate de președinte, 223 din 2015, amendată prin ordonanță de urgență, pe care au ciuntit-o și ne-au ciuntit și din drepturile noastre”, a spus Mitre Gheorghiu, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Buzău.

Foștii militari cer acordarea  sporului de 10 la sută tuturor pensionarilor, civili și militari și neimpunerea la plata contribuțiilor sociale de asigurări de sănătate. Solicitarea vine în condițiile în care, prin legile-statut, rezerviștii și membrii familiilor lor au gratuitate în policlinicile, spitalele și centrele de recuperare și tratament proprii.