Actualitate

(VIDEO)Tânărul din Buzău, crescut în sistemul de protecție, admis primul la Academia de Poliție. Ce surpriză i-au făcut polițiștii buzoieni

Viața bate filmul. O poate spune oricine îi va cunoaște povestea lui Răzvan Cercel. Născut într-o familie numeroasă, cu nouă frați, fără posibilități materiale, și crescut în sistemul de protecție socială, în grija asistenților maternali și mai apoi în apartamentele Direcției pentru Protecția Copilului Buzău, tânărul a cunoscut neajunsurile de mic, dar cu cât erau mai mari greutățile parcă cu atât se ambiționa mai mult să reușească. Și, astăzi, Răzvan Cercel este o mândrie pentru toți cei care au crezut în el. Tânărul a reușit o performanță greu de egalat. Răzvan a fost admis primul din cei peste o sută de tineri din Buzău care au susținut anul acesta examenul de admitere la Academia de Poliție, obținând al patrulea rezultat pe țară. O reușită pentru care a muncit mult și care acum îi dă putere să creadă și mai mult în visul său: acela că într-o zi va deveni unul dintre cei mai buni inspectori antidrog. Un sfat care să-l ajute în parcursul său profesional a primit și de la polițiștii buzoieni care l-au invitat astăzi la sediul Inspectoratului Județean de Poliție pentru a-l felicita și a-l asigura de tot suportul de care va avea nevoie atât în anii de studiu cât și în viața personală.

Visul lui Răzvan de a fi polițist își are origini încă din copilărie, pe vremea când era în grija unui asistent maternal, iar fratele ”mamei adoptive”, ”unchiul Nicu”, cum îi spune tânărul, este polițist. Știa că nu-i va fi ușor, dar nu a renunțat nicio clipă la țelul său. Au fost ani grei în care lipsurile i-au pus multe piedici dar a știut că trebuie să fie cel mai bun pentru a ajunge să-și trăiască visul.

În perioada de liceu, Răzvan s-a mutat într-unul din apartamentele Direcției pentru Protecția Copilului. Acolo era singurul loc unde putea să primească condițiile decente de care avea nevoie pentru a învăța.

Într-o cameră micuță, în care a trebuit să încapă trei paturi, un birou și un șifonier, Răzvan și-a făcut propriul univers din care nu lipsesc icoanele și cartea de rugăciuni.

Nu s-a plâns niciodată de spațiul îngust. Acasă, patul îl împărțea cu alți șase frați, așa că s-a mulțumit cu cât a primit.  

Pregătirea pentru Academie a  presupus foarte multă seriozitate așa că Răzvan nu a pierdut niciun moment. Dacă în apartament era gălăgie, tânărul învăța pe unde apuca: la bibliotecă, la școală sau chiar într-un atelier de pictură. Și eforturile sale au dat roade: Răzvan a obținut al patrulea rezultat pe țară la Academia de Poliție, fiind primul buzoian admis din cei peste o sută de tineri din Buzău înscriși la examen.

Acum, tânărul nici nu mai știe numărul orele dedicate studiului sau câți kilometri a alergat ca să aibă cea mai bună pregătire fizică. Se gândește cu bucurie că de sâmbătă, când va pleca la Academia de Poliție, va începe o nouă etapă la finalul căreia are un nou țel: să fie cel mai bun inspector antidrog.

”Îmi doresc să pot să salvez vieți. Așa cum medicul salvează vieți, și eu, ca inspector antidrog, pot salva vieți prin oprirea traficanților de droguri. Să fac lumea un loc mai sigur pentru toți tinerii, pentru viitorii mei copii”, a spus Răzvan.

Reușita lui i-a făcut mândri pe toți cei care îl cunosc și care au crezut în el și printre cei care au vrut să-i facă o surpriză au fost și polițiștii buzoieni. Fără să știe ce urma să i se întâmple, viitorul polițist a ajuns la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, unde a fost întâmpinat de comisarul Emilia Mihăilescu, șeful Biroului Siguranță Școlară dar și de reprezentanții biroului de Relații Publice din cadrul IPJ Buzău.

Extrem de emoționat, tânărul a ascultat cu atenție sfaturile primite de foști absolvenți ai Academiei de Poliție cărora le-a promis că va încerca să fie cât mai bun și, de ce nu, să-i facă mândri de rezultatul cu care va absolvi, la rândul său.

La plecare, Răzvan a primit și un dar de la polițiștii buzoieni care să-i facă acomodarea mai ușoară la viața de student.

Reportajul, pe larg, va putea fi urmărit, luni seara, de la 18.00 la Focus News.  

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Bravo, Răzvan! Mă bucur din tot sufletul pentru tine. Îți doresc mult succes și să îți împlinești toate visurile. Rămâi la fel de ambițios și cu siguranță vei reuși în tot ce ți-ai propus. Mă bucur că am întâlnit în viața mea un așa copil, un așa om.