Actualitate

Copii fericiți la Beceni. Ce investiție majoră se pregătește în comună

Visul de a avea o bază sportivă modernă chiar în comuna lor este pe punctul de a deveni realitate. Este cazul copiilor și iubitorilor de mișcare în aer liber din Beceni unde Compania Națională de Investiții a demarat un astfel de proiect. Anunțul a fost făcut de primarul liberal Adrian Burlacu, care a precizat că CNI a scos la licitație lucrările de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru construirea acestei baze sportive.

”Baza sportivă de tip 2 va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, tenis și volei, o clădire pentru vestiare, alei pietonale și spații verzi cu gazon și arbuști. Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat. Baza va dispune inclusiv de o instalație pentru iluminat nocturn, a scris Adrian Burlacu, primar PNL, pe Facebook.

Cu alte cuvinte este vorba despre o bază sportivă modernă, cu toate dotările necesare, inclusiv pentru desfășurarea unor competiții. Investiția depășește 2,3 milioane lei.

„Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 26,00 x 44,00 m și cele ale suprafeței utile de joc 20,00 x 40,00 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00 m. Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis. Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori. Accesul sportivilor se va face prin două porți metalice dinspre clădirea pentru vestiare”, potrivit documentației.

Clădirea pentru vestiare va avea peste 150 de metri pătrați.