Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

CORONAVIRUSUL, DUȘMANUL TĂCUT. Pacienți din Buzău, fără nici un semn de boală, dar cu plămânii praf

Noul coronavirus nu doar că dă simptome dintre cele mai diverse dar atacă tăcut organismul, afectând grav organele interne. Iar totul se întâmplă fulgerător. Drept dovadă, spun medicii epidemiologi, stau numeroși  pacienți care în doar câteva zile, deși nu prezentau niciun semn de boală, au ajuns direct la Terapie Intensivă.

Specialiștii DSP Buzău spun că în ultima perioadă au fost tot mai multe cazuri de acest gen. Persoane confirmate cu infecție cu COVID-19 care au rămas acasă în condițiile în care nu prezentau nici măcar un simptom de boală sau care la internare au spus că nu resimt nici o durere, dar care, în urma analizelor s-a dovedit că aveau plămânii afectați într-o proporție semnificativă. Alți pacienți care au rămas în izolare la domiciliu au ajuns în cele din urmă tot la spital. În doar câteva zile starea lor de sănătate s-a agravat atât de tare, încât bolnavii au pus mâna pe telefon și au cerut ajutorul medicilor.

” Sunt oameni care au susținut la internare că nu-i deranjează nimic, dar CT-ul făcut a evidențiat încă de la început  o afectare pulmonară importantă. E un lucru foarte greu de înțeles de pacientul care e în domiciliu care consideră că e perfect sănătos și că tot ce se întâmplă in jurul său sunt doar  scenarii. Au fost situații în care ne-au sunat și a trebuit să intervenim și sa scoatem din pământ din iarbă verde, exasperându-i pe colegii noștri, câte un loc pentru a-i pune în afara riscului ”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

Starea bolnavilor se deteriorează extrem de mult într-un timp foarte scurt, spune medicul Carmen Scîntei.

”N-ați vrea să știți ce voce au. Nici nu-i nevoie să se plângă,  ii auzi de la primul alo. Auzi tusea, percepi dispneea, nici unul de la capătul celălalt al telefonului nu spune că se simte bine. Ne grăbim să facem față. Au fost foarte multe situații in care  pacientii care au refuzat inițial internarea s-au reîntors și au intrat direct în terapie intensivă”.

Joi, 100 dintre bolnavii activi de coronavirus din județul Buzău sunt în acest moment, acasă. Ei sunt pozitivi,  însă nu pot fi internați pentru că nu mai sunt locuri în spitale. Au putut fi lăsați la domiciliu pentru că au forme usoare de boala sau sunt asimptomatici.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nimeni nu-i controlează daca ei si familia lor respecta izolarea. Nu ma înțelegeți greșit. Eu sunt de acord cu izolarea la domiciliu. Daaaar cu respectarea izolării, medicul de familie sa te întrebe de sănătate zilnic (unii dintre aceștia nici nu-si dau nr de tel), sa ti se dea schema de tratament si medicamente ptr acasa. A propos, Redemsivirul scade încărcarea vitală. De ce se da la pacienți doar cand ajung pe aparate? Sau doar unora li se da de la început. Lui Pimen i-au băgat la plasmă cu anticorpi. Cati oameni de rând au primit macar o zecime din acea cantitate? Suntem niste nr in statistici. Paziti-va oameni buni, ca murim cu zile cu ăștia.