Actualitate

Coronavirusul închide primele clase, la Buzău. Mai mulți elevi confirmați cu COVID. Unde se trece în on-line

Apar primele clase care trec în on-line după confirmarea unor elevi cu COVID-19.

Două astfel de situații se regăsesc deja la Școala generală nr. 1 Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu, aici, doi copii din clase diferite au fost confirmați cu COVID 19, astfel că imediat Consiliul de Administrație al școlii a decis suspendarea cursurilor la cele două clase și trecerea copiilor în sistem online.

Este vorba despre un efectiv de 51 de copii, de la ambele clase.

Cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele zile și la Colegiul B.P.Hasdeu, însă aici, din fericire, cei doi elevi confirmați nu au venit la cursuri, astfel că nu s-a impus trecerea în online a nici unei clase. Unul dintre ei nu a venit în nici una dintre zile la școală, celălalt, confirmat ulterior datei de 13, a fost la festivitate, a purtat mască și nu a intrat în sala de clasă.

”Sunt 2 cazuri. Ne-au fost comunicate de către DSP Buzău: un elev de clasa a XI-a și un elev de clasa a IX-a, dar acești copii nu au intrat în sala de clasă. Unul chiar nu a venit deloc nici pe data de 13 septembrie, la festivitate. Nu a fost necesar, deci, să suspendăm cursurile la nici una dintre clase.  Suntem în continuare foarte atenți.  Echipa medicală și-a făcut datoria, a făcut triajul și urmărim cu atenție si cu mare grijă toate situațiile care ne sunt transmise de DSP să fim pregătiți să acționăm conform ordinului comun ”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Colegiului B.P.Hasdeu, Virginia Mîndruță Tănăsescu.

Conform unor informații de  ultimă oră, confirmări în rândul copiilor sunt și la Colegiul Pedagogic din municipiul Buzău.