Actualitate

Întâlnire de ULTIMĂ ORĂ la Prefectură, din cauza exploziei cazurilor de COVID. Se decide soarta Spitalului Municipal din Rm.Sărat

Întâlnire de ultimă oră la Prefectura Buzău.   Subprefectul cu atribuții de prefect Marieta Boloș i-a convocat de urgență pe managerii spitalelor din județ unde sunt tratate cazurile de COVID.

Discuțiile se poartă pe mai multe direcții. În primul rând, se decide ca Spitalul Județean să treacă în etapa a treia, ceea ce înseamnă creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID, inclusiv pentru cei în stare gravă care au nevoie de terapie intensivă.

”Această creștere o așteptam pentru că știți că începutul școlilor, deși nu aș putea da vina doar pe el, a determinat o lărgire a cercului de solicitări pe testare și am ajuns la această situație. E o problemă cu locurile în spital, e adevărat, astfel că toate trec acum la ultima etapă, de revenire la vechea structură. Spitalul Județean de mâine e pe structura veche, cu 89 de paturi, 14 la ATI”, a declarat dr. Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

Pe de altă parte, în cadrul discuțiilor de la Prefectură se analizează varianta ca Spitalul Municipal din Rm.Sărat să funcționeze, din nou, exclusiv, doar pentru pacienții COVID, așa cum s-a întâmplat în valurile trecute.

” Spitalul Rm.Sărat deocamdată nu și-a pus în slujba coronavirusului decât secțiile de infecțioase și PMF, insuficient pentru nevoile actuale. Normal, va urma o discuție cu toți managerii de spital, în prezenta doamnei prefect și probabil vom ajunge la o soluție care să asigure totuși posibilitatea de asistență  medicală corectă si civilizată. Cei de la spitalul din Rm.Sărat vor trebui,  așa cum ordinul  434 a și menționat, ca in situația apariției acestui val epidemic, a creșterii ratei de infectare să revină la vechea structură, ceea ce și dorim”, a mai spus dr.Scîntei.

Dr.Scîntei a adăugat că este posibil, ca în urma discuțiilor care se poartă la această oră, să se decidă ca spitalul râmnicean să devină exclusiv unitate COVID chiar de săptămâna aceasta.