Actualitate

Coronavirusul se extinde în rândul elevilor. Trei clase dintr-o singură școală, trimise în on-line, dintr-un foc

Crește de la o zi la alta numărul claselor care sunt nevoite să își suspende cursurile cu prezență fizică din cauza cazurilor de coronavirus depistate în rândul elevilor. La cea mai mare școală din municipiu, Școala Nr. 11, într-o singură zi, 3 clase de gimnaziu au fost trimise în on-line. Motivul: câte 3 elevi din fiecare clasă au fost depistați pozitivi la testarea pentru coronavirus.

Copiii au fost testați inițial cu teste rapide acasă, de către părinți, teste care au ieșit pozitive. Ulterior, rezultatele au fost confirmate de testele RT PCR.

„Avem, conform noului Ordin, suspendate în momentul de față cursurile cu prezență fizică pentru 3 clase de la gimnaziu. Copiii au prezentat simptome, au fost testați rapid cu teste antigen, care au ieșit pozitive. Ulterior, au fost confirmate prin testare PCR”, a declarat directorul Școlii Nr. 11, Ticuța Iftime.

În afară de cele 3 clase de gimnaziu, la Școala Nr. 11 mai este încă o clasă cu activitate fizică suspendată. Este vorba de o clasă din ciclul primar, dar care a fost a fost trimisă în on-line pe baza vechii reglementări, potrivit căreia la confirmarea unui singur caz pozitiv elevii erau trimiși să învețe din fața calculatorului.

De luni, 16 ianuarie, alte 2 clase și-au suspendat cursurile cu prezență fizică în bănci. Este vorba de 2 clase din cadrul Școlii Generale „George Emil Palade” din municipiul Buzău, una din ciclul primar, iar cealaltă din ciclul gimnazial.