Actualitate

COVIDUL A ÎNCHIS UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE BIROURI DIN PRIMĂRIA BUZĂU. 12 angajați au fost trimiși acasă

Coronavirusul a închis biroul de Investiții și Achiziții din Primăria Buzău.   12 angajați au fost trimiși acasă după confirmarea cu SARS-CoV-2 a doi dintre ei. Deși au fost testați cu teste rapid, toți ceilalți angajați iar rezultatele au fost negative, primarul Buzăului, Constantin Toma,  a decis că cel mai bine e ca toți funcționarii de la Achiziții și Investiții să rămână acasă câteva zile.

”Mi-a plecat un întreg birou.O doamnă de acolo, probabil a  fost bolnavă, a îmbolnăvit un întreg birou foarte important şi acum toată lumea este acasă. Am dat dispoziţie: vă testaţi şi plecaţi acasă la cel mai mic semn. Deci, nu mai primesc pe nimeni. Am reuşit să ne salvăm o perioadă, Primăria Buzău nu a avut probleme până acum, dar iată că un întreg birou, vreo 12 oameni, sunt în acest moment acasă şi vor sta în continuare timp de 14 zile. Este vorba despre Biroul de Achiziţii şi Investiţii. Vă daţi seama în ce situaţie suntem. Cu buget aprobat, nu mai putem face nimic”, a anunțat joi, primarul Constantin Toma.

Imediat după ce au fost confirmați cu coronavirus cei doi angajați iar ceilalți au fost trimiși acasă,  s-a trecut la dezinfectarea riguroasă a spațiilor.

” Imediat a fost chemată o echipă specializată şi au fost dezinfectate toate aceste birouri. Încercăm să asigurăm activitatea cu ceilalţi colegi şi să nu blocăm activitatea acestui serviciu în această perioadă. Aşa cum spuneam, unii dintre cei de la Achiziţii şi-au făcut deja teste atât PCR, cât şi teste rapide. Au ieşit negativi. Ei se vor întoarce la serviciu, astfel încât să asigurăm continuitatea în zilele următoare”, a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu

Totodată, municipalitatea a luat decizia de a achiziționa teste rapide cu care să fie testați angajații la cel mai mic semn de boală:

” În această dimineaţă, domnul primar  a luat decizia de a achiziţiona teste rapide, astfel încât ori de câte ori vreun funcţionar public din cadrul Primăriei municipiului Buzău prezintă simptome uşoare sau prezintă o oarecare suspiciune, va fi testat imediat chiar aici la Primărie, astfel încât să încercăm să prevenim apariţia de noi cazuri de COVID”, a mai spus Apostu.

În contextul apariției acestor cazuri de coronavirus, în rândul funcționarilor din Primărie, municipalitatea buzoiană critică decizia autorităților centrale de a nu fi permis mai repede vaccinarea edililor, a consilierilor locali și a angajaților care lucrează cu publicul ori care au activități de mare importanță.

De altfel, și primarul Buzăului, Constantin Toma, a relatat, joi, că s-a vaccinat anti COVID ”noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal”, mergând la un centru la ora închiderii și primind o ultimă doză de ser.