Actualitate

Covrigii de Buzău, sursă de inspirație pentru marii artiști. O tânără designer i-a transformat în bijuterii spectaculoase

Sursa foto Fb/ Smaranda Maria Voican

Cu o istorie de peste 200 de ani, covrigii de Buzău au devenit, în timp, unul dintre cele mai cunoscute branduri locale. Gustul specific și prețul scăzut au făcut din micuțul covrig unul dintre cele mai populare și căutate produse.    

Dar, covrigii nu reprezintă doar o alegere pentru ați potoli foamea, ci au ajuns o adevărată sursă de inspirație pentru marii artiști.
Smaranda Voican, o tânără extrem de talentată, licențiată în design de bijuterii, a transformat covrigii de Buzău în brățări spectaculoase.

Cu talent și multă imaginație, tânăra a lucrat podoabe unicat, adevărate opere de artă, pornind de la forma și culoarea covrigilor de Buzău. Bijuteriile, ce redau exact aspectul renumiților covrigi,  au fost expuse recent la Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană, din Capitală, un eveniment în cadrul căruia participanții au avut ocazia de a descoperi bijuterii realizate de cei mai talentați artiști în domeniu.

Smaranda Voican este unul dintre cei mai talentați tineri designeri. Ea este licențiată în design de bijuterie la Universitatea de Arte din Londra.