Actualitate

Cozi interminabile de mașini la intersecția Transilvaniei cu Unirii. Este doar începutul calvarului preconizat pe Unirii, după începerea lucrărilor (VIDEO, FOTO)

Preambul la haosul care va guverna traficul de pe bulevardul Unirii, situația de zilele acestea, de la intersecția străzii Transilvaniei cu bulevardul care traversează orașul de la sud la nord, pune la încercare nervii șoferilor. Deocamdată,m aglomerația se resimte în zona Clubului Polițiștilor, acolo unde se lucrează la asfaltarea străzii și la reabilitarea trotuarelor, aceasta fiind practic ultima porțiune din strada Transilvaniei, arteră care a fost modernizată cu fonduri europene. Mașinile sunt lăsate să circule printre utilaje, iar când ajung la semafor, rămân în așteptare minute bune până când primesc verde să vireze pe Unirii. Reprezentanții Primăriei recunosc că traficul deja a început să se îngreuneze și spun că în curând vor fi comunicate soluțiile pe care le au pentru fluidizarea circulației pe bulevardul Unirii. Deocamdată, zona de la Clubul Polițiștilor este de evitat, iar șoferii ar fi bine să identifice rute ocolitoare.

Clubul Polițiștilor în această dimineața, în jurul orei 9.30. Mașinile stau bară la bară și așteptă să le vină rândul la semafor. Cei mai puțin norocoși așteaptă în coloană, chiar și de două ori, schimbarea culorii semaforului în verde..

Șoferii știu că zona este de evitat în aceste zile, dar, uneori, nu au de ales.

Alții spun că sunt răbdători și îndură aglomerația doar pentru ca străzile să fie, în sfârșit, asfaltate.

Situația este cunoscută și de reprezentanții Primăriei care recunosc că acesta este doar începutul aglomerației anunțate odată cu începerea lucrărilor pe bulevardul Unirii.

Ionuț Apostu, viceprimar municipiul Buzău

Practic această porțiune de la Clubul Polițiștilor este ultimul segment din strada Transilvaniei, iar după finalizarea acestor lucrări, echipele de muncitori se vor muta pe Unirii.


Ionuț Apostu, viceprimar municipiul Buzău

Asta înseamnă că găsirea soluțiilor pentru fluidizarea traficului trebuie găsite cât mai curând, aspect la care constructorul deja lucrează. Viceprimarul Apostu a menționat că, în momentul în care vor fi stabilite, aceste soluții vor fi comunicate populației.