Actualitate

Zeci de militari, inclusiv de peste Prut, se antrenează, zilele acestea, la Buzău. Imagini spectaculoase de la exerciții

Sursa: Facebook Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Buzăul, gazda unui amplu exercițiu la care iau parte zeci de militari din țară, dar și de peste Prut. Este vorba despre exercițiul “Memorial General Grigore Baștan” organizat zilele acestea la Centrul de Perfecționare ISR, Parașutiști și JTAC „General-maior Grigore Baștan”.

Exercițiul reunește, în acest an, 10 echipe de parașutiști militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei Române și din Armata Națională a Republicii Moldova. Astfel, zeci de militari se vor antrena timp de 4 zile după scenarii bine stabilite, parcurgând mai multe probe: de la saltul cu parașuta, până la tragerea cu armamentul din dotare sau aruncarea grenadelor.

Sursa: Facebook Ministerul Apărării al Republicii Moldova

“Participanții concurează la diferite probe cum ar fi: executarea parașutărilor, parcurgerea unui traseu de 20 km, traversarea unui teren contaminat NBC, traversarea unui râu, acordarea primului ajutor și transportarea unui rănit, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, executarea tragerilor de precizie cu armamentul din dotare, în condițiile în care participanții vor avea asupra lor armament și echipament în greutate de 20 de kg”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Apărării din Republica Moldova.

Exercițiul „Memorial General Grigore Baștan” a ajuns, anul acesta, la cea de-a 33-a ediție.