Actualitate

”Crescătorie” de maidanezi la Buzău. Numărul câinilor și haitelor de pe străzi e tot mai mare

Crește numărul atacurilor date de câinii vagabonzi din Buzău, direct proporțional, se pare, cu cel al câinilor de pe străzi. Din ce în ce mai mulți buzoieni își arată îngrijorarea ori indignarea că animalele zburdă în voie peste tot și nu puține sunt agresive. Unii oameni au ajuns chiar să se teamă să mai iasă din casă.

Mulți buzoieni au sesizat autoritățile prin intermediul platformei Buzău City Report cu privire la problema câinilor maidanezi, relatând despre atacurile acestora.

„Buna ziua, astazi am fost atacat atat eu cat si fiul meu de caini vagabonzi pe pista de biciclete de la intrare de la Patinoar. Sunt cred ca 10 caini imediat dupa bariera. Stiu ca undeva pe acolo vara cei care toaleteaza Crangul au o rulota. Cred ca de acolo vin. Este plin de caini, care latra atat pe cei care alearga cat si pe cei cu bicicleta”, a transmis un buzoian pe platforma Buzău City Report

Buzoianul a primit și răspuns, iar municipalitatea anunță că va acționa în cel mai scurt timp.

Între timp însă, imagini cu maidanezii Buzăului devin virale pe rețelele sociale. În majoritatea cazurilor, animalele sunt fie agresive, fie sunt prezente pe străzi în număr foarte mare.

Sunt însă și oameni nemulțumiți de tratamentul la care sunt supuși câinii atunci când sunt capturați. Un alt clip viralizat rapid arată cum un câine se chinuie la propriu pe străzile din Buzău, după ce a fost tranchilizat. Imaginile respective au fost însă retrase de pe rețelele de socializare la scurt timp după ce au fost postate.

Oamenii încearcă în toate modurile să scape de câinii maidanezi, parte dintre ei atașând fotografii în mediul online în speranța că cineva vrea să îi adopte sau că au stăpân și sunt doar pierduți.

„Poate l-a pierdut cineva……, semnalează un buzoian pe Facebook”

Recent semnalat, cazul cățelușei de rasă „Luna”, prinsă de hingheri și sterilizată, ridică semne de întrebare, deoarece în condițiile în care câinii maidanezi sunt prea mulți, hingherii iau măsuri asupra câinilor care… au stăpân.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Articol nedocumentat! Problema este ca nu se aplica Legea pentru sterilizarea și castrarea câinilor cu stăpân și fenomenul abandonului este tot mai mare! Poliția animalelor nu își face munca și își respectă atribuțiile pentru care sunt plătiți! Sa amendeze pe cei ce dețin câini de rasă comuna sau fara pedigree și nu îi sterilizează. Sunt pline site urile cu anunțuri prin care se vând câini înmulțiți nelegal și care spun că sunt de rasă ,dar sunt metiși. Poliția animalelor doarme! Nu sancționează maltratarea câinilor comunitari. Cuvântul de câine “maidanez” nu se regăsește în lege. Sunt câini comunitari, câinii comunității în care trăiam, pentru că acești câini au stăpâni iresponsabili! Din cauza asta sunt pe străzi, înfometați, bolnavi..