Actualitate

Nu e sens giratoriu! La Pomul Verde se respectă noile marcaje

Schimbarea regulilor în intersecția din fața Catedralei Arhiepiscopale, la rondul cunoscut buzoienilor sub denumirea de Pomul Verde, a făcut ca, de două zile, șoferii să circule la mica înțelegere. Unul dintre elementele care a bulversat traficul este acela că, deși s-au instalat indicatoare și s-au făcut marcaje care schimbă regulile, nu au fost îndepărtate indicatoarele care presemnalizau sensul giratoriu. O greșeală ce va fi reparată chiar astăzi!

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție a precizat că indicatoarele de sens giratoriu vor fi îndepărtate. Anunțul a venit astăzi chiar de la șeful Inspectoratului Județean de Poliție Buzău care a lămurit cum se circulă în intersecția menționată. Concret, s-a stabilit că rondul de la Pomul Verde nu mai este un sens giratoriu, iar regula după care se va circula este cea impusă de noile indicatoare și marcaje care obligă la cedarea trecerii.

Explicațiile au venit după ce, în cursul zilei de ieri, traficul s-a desfășurat mai mult după regula ”scapă cine poate”. Asta pentru că, deși în weekend au fost realizate marcajele rutiere și amplasate panourile cu semnul ”Cedează Trecerea”, fapt care îi obligă pe șoferi să respecte o nouă regulă de circulație decât cea pe care o știau, nu au fost înlăturate vechile indicatoare cu semnul de sens giratoriu, după care s-a circulat de ani buni.

În acest fel, așa cum sansanews.ro a explicat și în acest articol,  fiecare șofer practic alegea ce regulă rutieră să respecte, fie pe cea a sensului giratoriu, fie să acorde prioritate așa cum îi arătau noile marcaje.

Situația a creat haos și aglomerație în trafic, mai ales la orele de vârf, iar șeful IPJ Buzău,  comisarul șef Octavian Florentin Constantin a venit cu explicații.

”Azi am discutat cu cei de la Serviciu Rutier și în cursul zilei de astăzi vor dispărea acele indicatoare care semnalizează un sens giratoriu”, a spus șeful IPJ Buzău.

Întrebat dacă s-a comis o greșeală pentru că semnele nu au fost înlăturate în momentul în care s-au trasat noile marcaje, șeful IPJ a răspuns:

”Nu știu dacă a fost a Poliției greșeala, cred că nu a fost timpul de lucru necesar, efectiv! O să verificăm. Nu va mai fi sens giratoriu acolo. Se vor respecta indicatoarele amplasate și marcajele rutiere. De fapt se respectă deja! Urmează ca administratorul drumului să facă și informarea în acest sens. (…)Prin Serviciul Rutier o să verificăm și o să dispunem măsurile necesare în acest sens”, a spus comisarul șef Octavian Florentin Constantin.

Potrivit IPJ Buzău, pentru resistematizarea acestei intersecții a fost dat un aviz consultativ, la începerea proiectului privind sistemul de management inteligent al traficului. La punerea în funcțiune a semafoarelor, este nevoie de un nou aviz al rutieriștilor.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Când ai un primar cu incompetenta administrativă dovedită istoric, cu apucături dictatoriale, care nu ascultă de nimeni și nimic, oricât de logic și matematic ar avea explicația și care a distrus tot ce-a atins în viața asta, nu e normal ca el și fix aceeași oameni cu care a făcut “performanță” și în alte posturi de conducere să fie consecvenți și să continue să distrugă tot ce ating, in timp ce ei se umplu de bani făcând detoate care mai de care mai inutile și care încurca viața cetățeanului care cotizează cu acei bani, catalogând distrugerea sistematică a funcționalității orașului drept “modernizare” ?