Actualitate

Pedepse năucitoare! Complicii la incendierea tinerei Valentina Nica, condamnări dure

Tribunalul Buzău, prima instanță sesizată în dosarul în care sunt judecați complicii lui Cosmin Dan, tânărul care a ucis-o pe Valentina Nica, după ce a stropit-o cu benzină și apoi i-a dat foc, a pronunțat astăzi prima soluție. Pedepsele sunt năucitoare. Unul dintre complici, Alexandru Naum, a primit 20 de ani de închisoare, în timp ce Radu Clonț a fost condamnat la închisoare pe viață.

Soluția nu este, însă, definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

“Condamnă pe inculpatul Naum Alexandru la pedeapsa de 19 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela. În baza art.48 C.pen. raportat la art.253 alin.4 C.pen., condamnă pe inculpatul Naum Alexandru la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la distrugere prin incendiere la data de 23.02.2019, în dauna persoanei vătămate Dodan Milica Katia. (…) Aplică inculpatului Naum Alexandru pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 19 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite), inculpatul având de executat în final pedeapsa de 20 ani de închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de 5 ani.

Condamnă pe inculpatul Clonţ Radu Ştefan la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela. Condamnă pe inculpatul Clonţ Radu Ştefan la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la distrugere prin incendiere la data de 23.02.2019, în dauna persoanei vătămate Dodan Milica Katia. În baza art.67 al.1 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen. pe o durată de 5 ani. (…) Aplică inculpatului Clonţ Radu Ştefan pedeapsa detenţiunii pe viaţă alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de 5 ani.”

Totodată, cei doi vor avea de achitat daune părinților fetei ce a fost ucisă cu sânge rece.

“Obligă, în solidar, pe inculpaţii Naum Alexandru şi Clonţ Radu Ştefan să plătească părţii civile Dodan Milica Katia suma de 10.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale şi 100.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. Obligă, în solidar, pe inculpaţii Naum Alexandru şi Clonţ Radu Ştefan să plătească părţii civile Nica Ion suma de 10.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. Ia act că Asociaţia de Proprietari nr.2 PT 30 nu s-a constituit parte civilă.”

Pedepsele stabilite de instanța de fond pentru cei doi complici, respectiv 20 de ani închisoare și închisoare pe viață, sunt șocante, însă vin după ce anchetatorii au stabilit că buzoienii au fost conștienți de ceea ce fac, au știut pentru ce îi trebuie benzina lui Cosmin Dan și totuși nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina o tragedie, ci au dat curs solicitării autorului oribilei fapte. Cel mai probabil, cei 2 buzoieni vor face apel, cu speranța că următoarea instanță va veni cu o soluție mult mai blândă.

Reamintim, anchetatorii au stabilit că Radu Clonț și Alexandru Naum au avut o participare directă la uciderea, prin incendiere, a Valentinei, tânăra care a sfârșit arsă de vie, după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Cei care au adus combustibilul au fost cei doi complici care și-au aflat astăzi pedeapsa. Potrivit unor mărturii din dosar, ei au fost sunați de către autorul principal, Cosmin Dan, condamnat la 24 de ani de închisoare, care le-ar fi spus explicit pentru ce îi trebuie benzina. Detalii, AICI.

Radu Clonț și Alexandru Naum au avut o participare directă la uciderea, prin incendiere, a Valentinei, tânăra care a sfârșit arsă de vie, după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Cei care au adus combustibilul au fost cei doi complici care și-au aflat astăzi pedeapsa. Potrivit unor mărturii din dosar, ei au fost sunați de către autorul principal, Cosmin Dan, condamnat la 24 de ani de închisoare, care le-ar fi spus explicit pentru ce îi trebuie benzina.

Cosmin Dan a fost deja condamnat pentru omor cu premeditare prin cruzimi, pedeapsa fiind stabilită la 24 de ani. Autorul a fost trimis după gratii imediat după ce a săvârșit abominabila faptă. Ce a șocat a fost faptul că nici după comiterea faptei sale, nici pe parcursul procesului, nu a manifestat niciun fel de regret sau mustrări de conștiință pentru modul odios în care a luat viața fostei lui prietene.

Între timp, tatăl fetei de 18 ani, a murit, fără să mai afle pedeapsa celor care i-au ucis copila.

Etichete