SĂNĂTATE

Crește alarmant numărul bolnavilor de gripă. Ce spune Direcția de Sănătate Publică

Continuă să apară noi și noi cazuri de gripă în județul Buzău.
După ce în week-end, testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A sau B în cazul a 12 buzoieni, 11 fiind copii, luni, alți 11 bolnavi au primit aceeași veste, că suferă de gripă. Pacienții au vârste cuprinse între 4 și 17 ani și au fost diagnosticați în urma testului rapid cu gripă de tip A sau B. Unii au fost trimiși la Infecțioase pentru a fi internați, alții au fost lăsați să plece acasă cu tratament și cu recomandarea de a reveni la spital dacă starea de sănătate li se înrăutățește.
Cifrele sunt îngrijorătoare în condițiile în care majoritatea pacienților diagnosticați cu gripă în urma testului rapid frecventează colectivitățile, astfel că cel mai probabil noi și noi cazuri vor mai apărea și în perioada următoare.
Chiar și așa, epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că nu se poate vorbi deocamdată despre focare sau despre o epidemie de gripă, în lipsa unor analize de sânge care să arate clar că este vorba despre virus gripal. Testul rapid este unul orientativ, astfel că medicii de la  DSP așteaptă analizele de laborator din Capitală prelevate de la pacienții la care testul rapid a arătat că ar fi vorba de gripă,  pentru a stabili clar dacă Buzăul se confruntă într-adevăr cu o epidemie de gripă sau sunt doar infecții respiratorii.