Actualitate SĂNĂTATE

CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS. Trei localități sunt în scenariul galben

FOTO ARHIVA

Creştere a cazurilor de Covid-19 în judeţul Buzău. Trei localități se află în scenariul galben, cu rată de incidență a cazurilor COVID de peste 1,5 la mie, în timp ce alte 3 sunt la un pas de a atinge acest prag.

Cea mai mare rată de îmbolnăvire se înregistrează la Viperești. Aici, în ultimele 14 zile au fost confirmate 9 cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce a făcut ca rata de incidență să treacă de 2,5 la mie. Astăzi, la Viperești, rata este de 2,63 la mia de locuitori. Și orașul Pogoanele este în scenariul galben cu o rată de 1,8 la mie. La fel și comuna Cilibia, care înregistrează o rată de îmbolnăvire COVID de 1,59 la mie.

Și municipiul Buzău se apropie de pragul de 1,5 cazuri COVID la 1000 de locuitori, prag care presupune trecerea în scenariul galben și impunerea unor noi restricții. Astăzi, 2 martie, municipiul are o rată de incidență a cazurilor COVID-19 de 1,31 la mie, în creștere față de ziua precedentă când indicatorul era de 1,29. Practic, în ultimele 24 de ore, 3 persoane din oraș au fost confirmate cu infecție cu SARS CoV-2, astfel că cifrele care determină scenariul în care se află orașul au crescut. În total, în ultimele 14 zile, 171 de buzoieni au aflat că au COVID-19.