Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR NOI DE COVID-19. Aproape 8200 de persoane s-au infectat de la debutul pandemiei

44 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și două decese. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 44 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV- 2. 7 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 3 în unități sanitare din alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 2 și 87 de ani.

Pe de altă parte, au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

  • DECES NR. 222: pacientă în vârstă de 61 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, obezitate.
  • DECES NR. 223: pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, insuficiență cardiacă, ulcer.

Județul Buzău a înregistrat, de la debutul pandemiei și până în prezent, 8190 de cazuri COVID-19. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 7385 iar al deceselor la 223.