Actualitate SĂNĂTATE

Crește numărul de infectări cu SARS-CoV-2. Din nou, bebeluși printre pacienți

Numărul noilor cazuri COVID-19 crește de la o zi la alta și în Buzău. Potrivit raportărilor Direcției de Sănătate Publică, în județul nostru, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri din valul șase al pandemiei. Mai exact, este vorba despre 164 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2. Din păcate, aproape în fiecare zi sunt diagnosticați cu COVID-19 și bebeluși. În raportarea de miercuri cel mai mic pacient are doar 4 luni.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 164 cazuri noi de infectare cu coronavirus (147 cazuri noi de infectare și 17 cazuri de reinfectare). Pacienții au vârste cuprinse între 4 luni și 87 ani”, informează DSP.

Din păcate, în ultimele 24 de ore  a fost înregistrat și un deces.

”Pacientă în vârstă de 94 ani din Buzău se prezintă la camera de gardă a S.J.U. Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS-CoV-2 în 19.07.22 și internată pe secția de Boli Infecțioase. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel că în 03.08.22 pacienta, care avea și comorbidități, a decedat”, informează DSP.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 369 teste, din care 345 teste rapide antigen și 24 RT-PCR.