Actualitate

”Evitați deplasările cu mașina în intervalul orar 10.00 – 18.00!” Recomandarea polițiștilor pe timp de caniculă

Urmează patru zile de foc la Buzău și potrivit avertizărilor meteorologilor mercurul din termometre va urca până la 37 de grade Celsius, la umbră. În aceste condiții, polițiștii rutieri vin recomandări pentru cei care trebuie să urce la volan în această perioadă. Mai exact, oamenii legii spun că ar fi indicat ca în aceste zile caniculare deplasările cu autovehiculul să fie făcute, pe cât posibil, în afara intervalului orar 10.00 – 18.00.

” În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul”, informează IPJ Buzău.

De asemenea, polițiștii recomandă șoferilor, ca în timpul deplasărilor făcute în zilele cu temperaturi excesive, să acorde o atenție deosebită și pasagerilor, în special copiilor și persoanelor de vârsta a treia.

”Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat”, mai spus polițiștii.

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.