Actualitate

Crește numărul pacienților internați în spital din cauza COVID-19

În țara noastră se înregistrează, de la o zi la alta, tot mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2. De săptămâna aceasta, pe fondul acestei creșteri, Ministerul Sănătății raportează din nou zilnic situația existentă la nivel național. Iar cel mai recent buletin de analiză arată că la nivel național s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 3.993 cazuri noi de persoane infectate, cu 216 mai multe față de ziua anterioară.

802 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

39 de buzoieni  au avut, de ieri până azi, un test pozitiv COVID-19. După cum arată bilanțul publicat de Ministerul Sănătății, în județul Buzău sunt, la această oră, 19 bolnavi internați în spital. În două dintre cazuri este vorba despre copii testați pozitiv. Cei mai mulți pacienți prezintă forme ușoare și medii de boală, dar sunt și 3 persoane care sunt internate la ATI.

Incidența cazurilor înregistrată la nivelul județului Buzău în ultimele 14 zile este de 0,44 cazuri la mia de locuitori.