Actualitate

Cruzime revoltătoare. Pui de pisică, aruncat dintr-o mașină, pe punctul de a fi sfâșiat de doi câini. Imagini cu un puternic impact emoțional

Imagini greu de privit și de comentat, dar care arată întocmai cruzimea unor semeni. Un buzoian de 70 de ani a fost surprins de un sistem de monitorizare video exact când a abandonat pe o stradă din Vernești un pui de pisică de doar câteva săptămâni. Imediat după ce a aruncat bietul animal în stradă, bărbatul a pornit mașina, iar pisoiul a fugit pe sub autoturism, trecând razant pe lângă moarte.

Și în timp ce șoferul demara în trombă, puiul de pisică era deja încolțit de doi câini de talie mare.

ATENȚIE! Imaginile sunt șocante și vă pot afecta emoțional:

Surprinzător, pisoiul a scăpat cu viață după ce a trecut pe sub mașina celui care l-a aruncat în stradă și după ce a fost încolțit de doi câini, care l-au chinuit secunde bune. Animăluțul a fost salvat de o femeie care a promis că va avea grijă de el de acum încolo.

Doamne ferește să vezi cu câtă ușurință e azvârlit din mașină un amărât de suflet. L-a aruncat ca pe un gunoi, apoi mai, mai să-l calce cu mașina. L-au mai tăbărât și câinii… vai de el… Oameni buni, mergeți și sterilizați-vă animalele, sunt campanii gratuite pentru așa ceva, nu mai faceți rău!!! Am facut plângere la Poliție, nu stați pasivi la așa ceva, altfel nu se va termina niciodată cu abandonul”, este mesajul buzoiencei care a salvat pisoiul.

În urma apariției acestor imagini în mediul virtual, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au demarat verificări pentru a da de urma celui care a aruncat în stradă pisoiul:

”Poliţiştii au stabilit că protagonistul este un buzoian, în vârstă de 70 de ani, care ar fi abandonat puiul de pisică pe o stradă din localitatea Verneşti.

Comportamentul bărbatului a fost surprins de un sistem de monitorizare video.

Pisoiul a fost găsit la o localnică, iar poliţiştii au primit garanţia că acestuia îi sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ. Femeia a menţionat că va păstra puiul, angajându-se să îi ofere adăpost şi hrană”, transmite IPJ Buzău.

În urma cercetărilor, bărbatul care a abandonat puiul a fost depistat în trafic de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor.  El a fost sancţionat cu 1500 de lei pentru încălcarea prevederilor legii privind protecţia animalelor. Totodată, i-au fost reprelucrate obligaţiile legale ce îi revin ca deţinător de animale, el având la domiciliu și alte necuvânătoare de care va trebui să se îngrijească de acum, pentru că altfel riscă dosar penal.