Actualitate

(UPDATE) Unde a venit iarna! Primele ninsori, primele peisaje de poveste. Când sunt așteptate, la Buzău, primele temperaturi negative (FOTO&VIDEO)

Sursa: Visit Poiana Brasov
Sursa: Visit Poiana Brasov

UPDATE: Nu doar în Brașov și Harghita a nins, marți, ci și în județul Buzău. La Bisoca, au căzut primii fulgi de nea.

” Primăvara, vara și toamna ne umplu sufletele de speranță, iarna ne readuce în minte adevărata condiție umană. Bisoca, tărâm de vis”, este mesajul unui buzoian care postează imagini cu prima ninsoare din județul Buzău.

sursa: facebook Ionasc George

ȘTIRE INIȚIALĂ: Vești bune pentru iubitorii iernii și ai zăpezii. La Brașov a căzut marți prima zăpadă din acest sezon rece. Peisajele sunt deja de poveste, spre bucuria celor care abia așteaptă iarna cu toate bucuriile pe care acest anotimp pe aduce.

Și în Harghita a nins, marți dimineață iar utilajele de deszăpezire au fost deja scoase pe teren.

”Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în această dimineață în zonele înalte din județul Harghita, pe DN12A ( zona Frumoasa – Lunca de Sus ), DN12C ( zona Lacul Roșu ), DN13B ( zona Bucin ) și DN15 ( zona Borsec ).Se acționează cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții”, anunță drumarii.

sursa: Info Trafic Ro&UE

Odată cu prima ninsoare e nevoie și ca șoferii să aibă mașinile echipaje cu anvelope de iarnă, în caz contrar riscând amenzi usturătoare.

La Buzău, ninsorile se lasă încă așteptate. Vremea e închisă, plouă în aproape tot județul și se înregistrează și rafale de vânt, pe alocuri. Meteorologii spun că, cel mai probabil, miercuri noapte, vom  avea parte și de primele temperaturi negative din acest sezon rece. Dacă marți, temperaturile prognozate sunt cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, miercuri, mercurul din termometre ar putea coborî, noaptea, până în jurul valorii de -2 grade Celsius.

Etichete