Actualitate

Cu un pas mai aproape de liceu! Ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu, publicată. Lista, AICI

Șapte absolvenți de gimanziu din județul Buzău nu au nicio emoție că nu vor intra la liceul unde își doresc să învețe în următorii 4 ani. Cei 7 elevi au media de admitere la liceu 10. Este vorba despre absolvenți de Hasdeu, Școala 1, Școala 11 dar și doi elevi de la Școala Gimnazială nr.1 Râmnicu Sărat. Adică, elevi care au absolvit gimanziul cu media 10 și au obținut și la Evaluarea Națională tot 10.

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a publicat ierarhia absolvenților de gimnaziu în funcție de mediile de admitere la liceu. În afară de cei 7 elevi de 10, sunt 10 tineri cu medii între 9,90 și 9,99.

La polul opus, însă, sunt și foarte mulți elevi, în special din meidul rural, cu medii de admitere sub 5. Cea mai mică medie este a unui elev de la Școala Gimnazială Ziduri: 2,43.

În total sunt 3219 absolvenți de gimnaziu. Rămâne de văzut câți dintre ei își vor continua studiile. Cert este că indiferent de media pe care o au, tinerii pot prinde un loc la liceu, în funcție de numărul de clase de la fiecare unitate.

Fișele pentru înscrierea la liceu se completează începând de luni, 4 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 14 iulie.