Actualitate

Unde dai și unde crapă! Secarea lacului Amara din Buzău afectează turismul dintr-un județ învecinat. Care este motivul

foto: Facebook CJ Ialomița - Lacul Amara din județul Ialomița

Așa cum Șansa News a relatat deja AICI, lacul Amara din județul Buzău, situat la circa 20 de km de Rm. Sărat, a secat, fenomenul fiind pus de specialiști pe seama secetei. Subiectul a fost relatat, pe larg, și de presa centrală, mai multe publicații și televiziuni prezentând ceea ce s-a întâmplat la Amara, în județul Buzău.

Din cauza coincidenței de nume, a apărut un alt fenomen, ce riscă să dea peste cap turismul din județul vecin, Ialomița. Aici există un alt lac cu același nume, Amara, a cărui apă este cunoscută pentru proprietățile terapeutice. Doar că situația din Buzău a stârnit confuzie și s-a ajuns în situația ca tot mai mulți turiști să-și anuleze rezervările pe care le aveau la lacul Amara din Ialomița.

Semnalul de alarmă a fost tras de Consiliul Județean Ialomița, căruia operatorii de turism i-au atras atenția cu privire la situația creată de această confuzie.

”LACUL AMARA DIN JUDEȚUL IALOMIȚA NU A SECAT! Situația creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din stațiunea Amara, județul Ialomița. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomița este afectat de secarea lacului cu același nume din județul Buzău. Având în vedere știrile conform cărora Lacul Amara din județul Buzău a secat, operatorii turistici din Amara-Ialomița trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie. Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean Ialomița, aceștia semnalează faptul că tot mai mulți turiști își anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din județul Ialomița”, a transmis Consiliul Județean Ialomița printr-o postare pe Facebook.

Dacă lacul din Buzău, acum secat, era un paradis al păsărilor, care iernau iarna aici, cel din Ialomița, în schimb, este cunoscut pentru proprietățile terapeutice ale apei.

Lacul Amara din Ialomița este recomandat pentru tratamentul bolilor reumatice degenerative și inflamatorii, bolilor ginecologice, afecţiunilor neurologice periferice, sechelelor post-traumatice, recuperării după operaţii pe articulaţii, pe muşchi, pe oase, afecţiunilor dermatologice, afecţiunilor endocrine și bolilor profesionale.

foto: lacul Amara din județul Buzău