Actualitate Agricultura acum

CULTURILE AFECTATE DE SECETĂ, EVALUATE ÎN TEREN. Ce trebuie să știe fermierii

Încep verificările în teren pentru evaluarea culturilor afectate de seceta din ultimele luni. Comisiile de constatare și evaluare a pagubelor vor lua la pas, începând de miercuri, localitățile județului Buzău. Primele verificări se vor face la culturile de floarea soarelui din localitățile în care au fost primite deja notificări din partea agricultorilor. După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, reprezentanții Direcției Agricole vor întocmi un raport privind calamitățile generate de seceta pedologică, raport care va fi transmis către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea acordării de ajutoare financiare agricultorilor.

Între timp, proprietarii de terenuri agricole ale căror suprafețe au fost afectate în proporție de peste 30% de vremea capricioasă mai pot depune până la data de 1 septembrie înștiințări scrise la primăria comunei pe raza căreia se află terenul.

”Deținătorii de terenuri agricole ale căror suprafețe au fost afectate în proporție de peste 30% mai pot depune până la data de 1 septembrie 2020, înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorial pe a cărei rază teritorială se află terenul. În baza înștiințărilor, comitetul local pentru situații de urgență va întocmi un raport operativ cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, ce va fi transmis către Centrul operațional din cadrul ISU și către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din județ. După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, reprezentanții Direcției Agricole vor întocmi un raport centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică, care va fi transmis către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea promovării și finanțării acțiunilor și măsurilor urgente de intervenție în vederea înlăturării efectelor fenomenului de secetă pedologică la culturile agricole. ”, transmite Prefectura Buzău.goo