Actualitate

Cum a profitat un buzoian de defecțiunea unei mașini… cât să-și facă plinul

O defecțiune minoră a mașinii se poate transforma rapid într-un punct vulnerabil, speculat imediat de hoți. Așa a fost și în cazul mașinii unei buzoience, pe care un tânăr a pândit-o, a văzut că are portiera defectă și a dat lovitura.

La data de 28 septembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Buzău, cu privire la care s-a stabilit că este principalul bănuit în cazul unui furt din autovehicul. Fapta fusese sesizată poliţiei în seara de 27 septembrie, când proprietara a constatat lipsa unor bani şi bunuri personale din autovehiculul pe care îl parcase pe o stradă din municipiul Buzău, a anunțat IPJ Buzău.

Tânărul ar fi încercat să spargă mai multe mașini din zonă, dar s-a speriat când proprietarul uneia dintre ele s-a apropiat. Nu a durat însă mult până a găsit-o și pe cea defectă.

Bucuros că a putut deschide autoturismul fără probleme, el a furat o geantă. În ea nu erau prea mulți bani, dar erau carduri bancare, așa că hoțul a mers la o stație de carburant, unde a făcut plinul mașinii personale.

El este cercetat atât pentru furt, cât și pentru folosirea cardurilor, adică accesarea mediului informatic ilegal.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar parchetul a dispus ulterior continuarea cercetărilor faţă de acesta sub măsura controlului judiciar.

În plus, polițiștii le reamintesc conducătorilor auto că trebuie să asigure corespunzător toate portierele și geamurile mașinii pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Totodată, poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că, pentru prevenirea unor astfel de fapte, trebuie să asigure corespunzător toate portierele şi să ridice geamurile maşinilor chiar şi atunci când se îndepărtează pentru scurt timp.

Hoţii profită de orice prilej pentru a sustrage bunurile de valoare pe care le găsesc în autovehicule şi a se face nevăzuţi.